woensdag 24 november

Sinterklaasfilm
15:00, Krimpen aan de Lek
In het Cultuurhuis draait De Club van Sinterklaas & de Pietenschool. Welk kind wil nou niet ontdekken hoe je een zwarte piet wordt? Dit jaar geeft Sinterklaas één kind de kans om deze droom waar te maken. Ergens in Nederland is een Gouden Pepernoot verborgen. Wie ‘m vindt kan naar de Pietenschool in Spanje. Maar als er twee Gouden Pepernoten gevonden worden, moeten de Pieten zowel Coole Piet-fan Lucas (Sem van Dijk) als een geheimzinnige man meenemen naar het kasteel. Wie haalt het Pietenexamen en mag dit jaar met Sinterklaas mee op de boot naar Nederland? Deur open: 14.45 uur. Tickets kosten 3,50 euro per persoon.

Bingo-avond in het Cultuurhuis
19:30 uur, Krimpen aan de Lek
De bingo-avond bestaat uit 10 rondes. Deur open: 19.00 uur. Tickets kosten 10 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

donderdag 25 november

Peuterochtend bij Speelotheek Reuzekeus
9:00, Krimpen aan den IJssel
Peuters hebben vaak behoefte aan spelen naast en met andere kinderen, maar mogen nog niet naar de peuterspeelplaats of de basisschool. Speciaal voor deze kinderen is er op donderdagochtend van 09.00 – 11.00 uur de peuterochtend in gebouw De Tuyter, aan de Nachtegaalstraat. De toegang is gratis.

Spreekuur Boekstartcoach
14:00, Krimpen aan den IJssel, Bibliotheek Krimpen
BoekStartcoach Anke adviseert welke boekjes het meest geschikt zijn voor kinderen tussen 0 en 6 jaar en adviseert jonge ouders over het gebruik van digitale media. Dit is telefonisch via 06 1119 7673.

Workshop solliciteren voor jongeren
16:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Veel jongeren vinden het lastig om een goede motivatiebrief te schrijven of een aansprekende cv te maken. Anderen vinden vooral het sollicitatiegesprek erg spannend. Het jongerenwerk Krimpen organiseert daarom een Workshop ‘Solliciteren voor jongeren’. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers zoveel mogelijk tips & tricks om een nieuwe baan of stageplaats te vinden. Deelname is gratis.

Lezing schrijfster Judith Koelemeijer
20:00, Schoonhoven, Bibliotheek
November is de maand van de campagne Nederland Leest. De bedoeling is dat veel mensen in Nederland hetzelfde boek lezen deze maand; in de media wordt er ook aandacht aan besteed. Vorig jaar stond het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer centraal. Dit jaar betreft het ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Toegangskaarten zijn alleen online te bestellen via www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl en kosten 15 euro of 10 euro voor leden van de Bibliotheek. Inclusief koffie/thee en lekkernij vooraf en een drankje in de pauze verzorgd door Fausto en Aan tafel bij Jonne!.

Lezing over architectuur
20:00, Schoonhoven, Arto Theater
Architect Rokus Visser geeft een lezing over architectuur. Visser, zoon en kleinzoon van in Schoonhoven gevestigde architecten zal vanuit zijn persoonlijke ervaringen en belevenissen meenemen in zijn visie op architectuur. Hoe ontstaat architectuur? Hoe verdwijnt het? Rokus zal ingaan op specifieke historische gebouwen zoals De Waag maar ook op moderne gebouwen. Rokus ontwerpt niet alleen nieuwe gebouwen maar is ook druk bezig met restauraties van historische bouwwerken. In zijn conclusie zal hij ook ingaan op de vraag hoe je bepaalt wanneer een gebouw het waard is om behouden te worden.

vrijdag 26 november

Fifa 22 toernooi
18:30, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis
Het Jongerenwerk houdt een Fifa 22 toernooi. Er zal gespeeld worden op groot beamerscherm via de playstation 4. De top drie zal beloond worden met winkeltegoed voor de PlayStation of x-box. Het evenement wordt gespeeld onder de op dat moment geldende coronaregels. Ook daarom zullen er maar een beperkt aantal jongeren van 12 tot en met 16 jaar mee kunnen doen. Er zijn geen kosten aan verbonden wel moeten deelnemers zich even aanmelden via: andrekuipers@stjjmh.nl. Op dit e-mailadres kun je ook je vragen stellen over dit toernooi.

zaterdag 27 november

BoekStartdag Bibliotheek
10:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen deze dag een extra hartelijk welkom. Zo ontvangen ze een gratis goodiebag, maar let op, want op = op. De BoekStartcoach en een coördinator van de VoorleesExpress zijn aanwezig om te vertellen over lezen vóór en mét de jongste kinderen. Mensen kunnen samen met hun kind een speurtocht langs prentenboeken lopen of deelnemen aan de workshop BoekBabbels. Bij Synerkri kunnen aanwezigen samen bewegen en knutselen. Speelotheek Reuzekeus en Muziekschool Krimpen zijn aanwezig met Muziek op Schoot en een indoor-speeltuin. Bij inschrijving bij de bibliotheek van een kindje tot twee jaar krijgen mensen een BoekStartkoffertje cadeau. Meer info: www.bibliotheekaandenijssel.nl/boekstartdag.

Sinterklaas komt naar het Streekmuseum Krimpenerwaard
14:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Het Streekmuseum Krimpenerwaard ontvangt bijzonder bezoek: Sinterklaas en twee roetveegpieten. Om 14:30 uur heten museumvrijwilligers de kinderen alvast welkom met warme chocolademelk. Samen zullen er mooie kleurenplaten voor de Sint worden gemaakt. Waar kan de eregast beter worden ontvangen dan in de pronkkamer van het museum? Dit is de allermooiste kamer van de oude boerderij, die vroeger alleen voor speciale gelegenheden werd gebruikt. Iets voor 15:30 uur zullen de aanwezigen zich klaarmaken voor de komst van Sint. De kinderen kunnen persoonlijk hun tekening aan de Sint overhandigen van hun creaties achterlaten in een van de klompjes bij de haard. Alle kinderen krijgen van de pietjes een lekkernij om het sinterklaasfeest af te sluiten. Aanmelden voor deze gratis kinderactiviteit kan via de website van het Streekmuseum: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl. Aan grote mensen wordt een coronatoegangsbewijs gevraagd. Zij worden ook verzocht om binnen een mondkapje te dragen.

Comedynight in De Tuyter
20:30 uur, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Twee comedians geven na elkaar een optreden. Teun van den Elzen (1993) werd opgeleid als politicoloog, maar verwacht geen politieke correctheid bij deze vlijmscherpe Brabander. Hij won de Comedy Talent Award én de juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Uiteindelijk sloot hij het jaar af met een dubbele winst op het Groninger Studenten Cabaret Festival door de jury- en de publieksprijs in de wacht te slepen. Mark Waumans staat op 36-jarige leeftijd hij voor het eerst op het podium, dit is wat hij wil. Hij wint de publieksprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival, behaalt de finale van Cameretten en speelt op grote festivals. De avond in De Tuyter wordt gepresenteerd door Wouter Monden. Toegang kost 15 euro per persoon. Meer informatie en tickets via de website www.uitagendakrimpen.nl. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.

zondag 28 november

Adventsconcert Cappella Constancis
14:30, Ammerstol, Dorpskerk
Op het programma staan onder andere werken van Bach, Rutter, Rheinberger en Lauridsen. Het koor staat onder leiding van de vertrouwde dirigente Ingrid Kappelle, met op de vleugel de vaste pianist Jeroen Liedorp. Het concert begint om 14.30 uur. Toegangskaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk (alleen contant) of te reserveren door te mailen naar cappellaconstancis1@gmail.com en bij de leden van het koor. Bij de ingang van de kerk zal er om een coronatoegangsbewijs (de QR code) worden gevraagd.

Eat & Listen met Nikki & Friends
16:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis
Nikki de Hon, 3e-jaars muziek leerling aan het HMD / Codarts te Rotterdam, zorgt samen met haar ‘muziekvrienden' voor een plezierig vermaak tijdens een heerlijk driegangendiner, geheel verzorgd door Grand Café Siep. Zaal open: 15.30 uur. Tickets kosten 30 euro per persoon, exclusief consumpties. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

Taizé Viering
18:30 uur, Schoonhoven, Protestantse Gemeente De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2
Deze viering zal de laatste zijn voor dit jaar. Liederen en gebeden uit de protestantse broedergemeenschap in Frankrijk vormen de rode draad. Een Taizé viering is een ingetogen dienst waarin de voor Taizé typerende liederen worden gezongen. In deze dienst is er ook ruimte voor meditatie in een moment van stilte.

maandag 29 november

Computerhulp op afstand
10:00, Bibliotheek Krimpen
Met alle vragen over computers, laptop, tablet of mobiele telefoons kunnen mensen contact opnemen met Bibliotheek aan den IJssel via 010 450 32 44. De computerhulp is gratis.

Taalcafé
13:00, Krimpen a/d IJssel, Bibliotheek
Gratis bijeenkomst voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken.

Thema-avond Niet Aangeboren Hersenletstel (NAH)
17:00, Krimpen aan den IJssel, Buurtkamer de Vijverhoek, Lage Vijver 2 Deze avond is speciaal voor naasten, familieleden en bekenden van mensen met NAH. De bijeenkomst wordt gestart met een kopje soep en een broodje. Aanmelden via mantelzorg@krimpenwijzer.nl of 06 37 41 83 53.

Taalcafé in de avond online
19:30, Bibliotheek Krimpen
Gratis online bijeenkomst voor mensen die beter Nederlands willen leren.

dinsdag 30 november

Digitaal meedoen
10:00, Bibliotheek Krimpen
Mensen kunnen hier terecht met al hun vragen over computers, laptop, tablet of mobiele telefoons. De gratis bijeenkomst is online via Zoom.

Computerhulp op afstand
10:00, Bibliotheek Krimpen
Met alle vragen over computers, laptop, tablet of mobiele telefoons kunnen mensen contact opnemen met de bibliotheek via 010 450 32 44.