Nieuwe testlocatie in Bergambacht (De Waard)

bergambacht • GGD Hollands Midden opent in de week van 29 november een nieuwe corona-testlocatie in Bergambacht. Deze komt in sporthal De Waard. 

De voorziening zit gebruikers van De Waard niet in de weg, belooft de gemeente: 'Bestaande huurders, zoals sportverenigingen, worden hier niet de dupe van. De testlocatie neemt slechts een klein gedeelte van De Waard in. Sportverenigingen kunnen blijven sporten en ook de andere huurders kunnen gebruik blijven maken van de locatie.’
De testlocatie is vanaf maandag 29 november open van maandag tot met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur. De GGD maakt De Waard de komende dagen klaar voor gebruik. Wie zich naar aanleiding van gezondheidsklachten wil laten testen op corona dient een afspraak te maken. Dat kan via coronatest.nl of 0800-1202.

Prikdagen
GGD Hollands Midden houdt tevens op woensdag 24 en donderdag 25 november prikdagen in De Stoep in Bergambacht. Iedereen die nog niet eerder tegen corona gevaccineerd is, kan deze dagen terecht voor de eerste of tweede prik. "Het is niet nodig om hiervoor een afspraak te maken”, legt een GGD-medewerker uit. "In De Stoep wordt geprikt met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Er is een arts aanwezig, die eventueel vragen beantwoordt.” De tijdelijke priklocatie is open van 14.00 uur tot 19.00 uur. De vaccinaties worden gezet in het restaurantgedeelte van het multifunctioneel sportcentrum, aan Het Hooge Zand 1 in Bergambacht. Mensen met een zeer zwak immuunsysteem kunnen hun derde prik in de Stoep krijgen. Zij hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen van een medisch specialist.
De zogenaamde boosterprik wordt niet in De Stoep gegeven. Inwoners kunnen hiervoor, nadat zij een uitnodiging hebben gekregen, terecht op de GGD-vaccinatielocaties in Gouda, Leiden en Alphen aan den Rijn. Vanaf afgelopen vrijdag waren de eerste 80-plussers welkom. Als zij aan de beurt zijn geweest, volgt de leeftijdsgroep van 60 tot en met 79 jaar. Dat wordt waarschijnlijk vanaf januari 2022.