• Ton Twigt en Marieke de Bruin-Nobel, het directieduo van Deviaa.
• Ton Twigt en Marieke de Bruin-Nobel, het directieduo van Deviaa. Foto: Jan Timmer

Deviaa nu ook in de Krimpenerwaard

krimpen a/d ijssel • Deviaa is een begeleidingscentrum voor psychosociale hulpverlening, coaching en (ortho-)pedagogische dienstverlening. Het is sinds kort ook in Krimpen aan den IJssel gevestigd. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom Deviaa wordt ingeschakeld. Bijvoorbeeld vanwege een kind met autisme, een onverwerkt trauma, een angststoornis, rouwverwerking, relatieproblematiek of identiteitsvragen. 

Iedereen
"Deviaa is er voor iedereen in de Krimpenerwaard: van kinderen en jongeren tot en met volwassenen met een hulp- of zorgvraag. De basis is onze reformatorisch-christelijke levensovertuiging, maar Deviaa staat open voor iedereen, ongeacht afkomst of geloof. Deviaa staat voor identiteitsbewuste, vakbekwame en professionele hulpverlening", stellen Ton Twigt en Marieke de Bruin-Nobel.

Vervolgens: "Wij vinden het belangrijk om onze cliënten het maatwerk te bieden dat aansluit bij de persoonlijke situatie en het systeem rondom de cliënt. Daarbij moet je denken aan het gezin, school en werk." 

Daadkrachtig
Deevia is daarin 'duidelijk en daadkrachtig': "We werken echt ergens naartoe en durven innovatief te zijn in ons denken en (be)handelen. Zo hebben we als Deviaa een jongen met autisme begeleid, die 16 was toen we hem voor het eerst spraken. Zijn autisme leverde veel vragen en problemen op in het gezin. Dankzij goede en intensieve begeleiding konden we hem stappen laten zetten in vaardigheden, identiteit en zelfvertrouwen en eraan bijdragen dat er een balans ontstond in zijn relatie tot de mensen om hem heen: gezin, school en werk. We zijn nu een flink aantal jaren verder en zien een man die gelukkig getrouwd is, lekker in zijn vel zit en daadkrachtig in het leven staat. Dát is waarvoor we het doen."

Het succes van Deviaa is inmiddels zo groot dat Twigt en De Bruin naast hun begeleidingscentrum in Zwijndrecht, nu ook vestigingen in Veenendaal en Krimpen aan den IJssel hebben.
"We begonnen destijds met zijn tweetjes", zegt Ton Twigt. "Anno 2021 zijn we met zestien bevlogen professionals. De reden waarom we zijn uitgebreid, is gelegen in het feit dat mensen vanuit heel Nederland met een hulp- of zorgvraag naar ons toe kwamen. De afstanden waren soms letterlijk te groot. We vonden het beter om dichter in de buurt te zijn. Vandaar dat Krimpen en Veenendaal erbij kwamen. We bedienen vanuit Krimpen aan den IJssel de hele Krimpenerwaard. Iedereen met hulp- of zorgvragen is welkom. Kijk op onze website www.deviaa.nl of bel gerust telefoonnummer 078-4444000 voor meer informatie."

q www.deviaa.nl