Ruilbeurs in Schoonhoven

schoonhoven • De Schoonhovense postzegelvereniging houdt op zaterdag 13 november een ruilbeurs in het verenigingsgebouw Stichting Zilverstad, Nieuwe Singel 39 te Schoonhoven. 

Verzamelaars kunnen van 12.30 tot 16.30 uur op de beurs terecht voor postzegels, munten en ansichtkaarten. Het is tevens mogelijk een verzameling vrijblijvend te laten taxeren. 

Voor inlichtingen: 0182-385147.


Sinterklaas in Lekkerkerk

lekkerkerk • Zaterdag 13 november komt Sinterklaas weer aan in Lekkerkerk. 

Om 14.00 uur arriveert de Sint met zijn pieten op de Voorstraat. Hij loopt vervolgens naar het gemeentehuis en neemt ondertussen de tijd om handjes te schudden, op de foto te gaan en pepernoten uit te delen. Bij het gemeentehuis worden met z'n allen weer ouderwets liedjes gezongen. 


Gezondheidsdag bij DA Rodenburg

bergambacht • Op vrijdag 12 november is er weer een gezondheidsdag bij DA Rodenburg in Bergambacht. Het thema is: ‘Positieve Gezondheid, wat is jouw gezondheid waard?’

Bij positieve gezondheid ligt het accent ligt niet op ziekte maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Bezoekers zijn deze middag welkom van 13.00-18.00 uur om hier meer over te horen en eventueel de workshops te volgen. Deze starten om 13.30, 14.30,15.30 en 16.30 uur. Er kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen om elkaar genoeg ruimte te geven. 

Wie vooraf zijn/haar gezondheid wil testen: test.mijnpositievegezondheid.nl. De uitslag kan worden meegenomen naar de gezondheidsdag. Meer informatie: www.loketgezondheid.nl


Workshop solliciteren

krimpen a/d ijssel • Veel jongeren vinden het lastig om een goede motivatiebrief te schrijven of een aansprekende cv te maken. Anderen vinden vooral het sollicitatiegesprek erg spannend. Het jongerenwerk Krimpen organiseert daarom op donderdag 25 november een workshop ‘Solliciteren voor jongeren’ uit Krimpen. 

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers zoveel mogelijk tips & tricks om succesvol een nieuwe baan of stageplaats te vinden. 

De workshop is op donderdag 25 november van 16.00 – 18.00 uur in jongerencentrum de Tuyter. Er zijn maximaal 16 plekken beschikbaar. Vol is vol. Aanmelden kan tot 18 november bij Mark van het jongerenwerk, via markramackers@stjjmh.nl of 06-26160713. Deelname is gratis.