dinsdag 9 november

Meidenavond
19:00, Bergambacht, Cosma Shiva, Meidoornstraat 5A
Cosma Shiva en Jeugd Jongerenwerk Midden-Holland houden een speciale meidenavond voor de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Er zijn jongerenwerkers aanwezig om mee in gesprek te gaan.

woensdag 10 november

Voorlezen
15:00, Krimpen a/d IJssel, De Tuyter
Kinderen luisteren naar verhalen, mogen plaatjes in een prentenboek bekijken en aanwijzen. Gratis bijeenkomst voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Jongerenavond
19:00, Bergambacht, Cosma Shiva, Meidoornstraat 5A
Cosma Shiva organiseert in samenwerking met Jeugd Jongerenwerk Midden-Holland een inloopavond voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. De invulling van de avond is geheel afhankelijk wat jongeren willen. Darten, gamen, tafeltennis, FIFA spelen of pokeren.

donderdag 11 november

Peuterochtend
9:00, Krimpen a/d IJssel, De Tuyter
Peuters hebben vaak behoefte aan spelen naast en met andere kinderen, maar mogen nog niet naar de peuterspeelplaats of de basisschool. Speciaal voor deze kinderen is er de wekelijkse peuterochtend in De Tuyter.(Groot)ouders/verzorgers kunnen, onder het genot van een kop koffie of thee, met elkaar praten en de kinderen kunnen heerlijk spelen. De toegang is gratis.

Brei- en haakcafé Lekkerkerk
10:00, Lekkerkerk, Bibliotheek, Talmastraat 1
Iedereen die dat leuk vindt, kan weer komen breien en haken. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen ideeën en patronen uitgewisseld worden.

Spreekuur Boekstartcoach
14:00, Krimpen a/d IJssel, Bibliotheek
BoekStartcoach Anke adviseert welke boekjes het meest geschikt zijn voor kinderen tussen 0 en 6 jaar en adviseert jonge ouders over het gebruik van digitale media. Dit spreekuur is telefonisch via 06 1119 7673.

Spelavond ’t Wilgegat
19:30, Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat
Belangstellenden kunnen klaverjassen, rummikubben of biljarten. Het klaverjassen en biljarten begint om 19:30 uur, het rummikubben om 20:00 uur. Nieuwe deelnemers welkom. Uitslag 28 oktober: Bij rummikubben waren Agnes van den Berg en Marry Buyserd met een gelijk aantal punten de besten, en bij klaverjassen Liza Schimmel.

Workshopserie houtbranden
19:30, Lekkerkerk, Tiendweg west 14a
Gezellig komend winterseizoen eigen creaties op hout maken. Annette Both vertelt hoe de deelnemers met de brandpen aan de slag gaan. Neem gerust eigen geprinte voorbeelden mee, anders liggen er mappen vol ideeën. Er worden bijvoorbeeld onderzetters, pollepels, kistjes, houtschijven en naambordjes gebruikt. Aanmelden (uiterlijk een week van te voren) kan voor één avond (25 euro) via apmboth@hotmail.com of 06 1826 0535 / 0180 661413.

Film: Good Liar
20:00, Krimpen a/d IJssel, De Tuyter
Betty McLeish is een rustige Engelse vrouw die haar man is kwijtgeraakt en kwetsbaar is in die zin dat ze veel empathie heeft met mensen. Ze is niet rijk, maar heeft een goed leven. Toch mist ze gezelschap en iemand om naar het theater of de bioscoop te gaan of uit eten. Ze gaat online en vindt Roy Courtnay, een charmante en grappige man, maar met een crimineel verleden. Meer informatie en aanmelden via www.uitagendakrimpen.nl.

vrijdag 12 november

Jaarvergadering Historische Vereniging Ouderkerck op d’IJssel
20:00, Ouderkerk aan den IJssel, De Drie Maenen
Programma: Huishoudelijk gedeelte van de vergadering, gelegenheid voor het inspreken door leden, lezing ‘Als een ooievaar op het dak van de Dorpskerk, over de Joodse familie Van Blankenstein in Ouderkerk’ door Elsemarije Meijer. Zij heeft onderzoek gedaan naar de familie Van Blankenstein, die 100 jaar lang een slagerij in Ouderkerk had. Twee leden van de familie zaten in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in Ouderkerk.

Halloween horror
20:15 Schoonhoven, Arto Theater
Toneelvereniging Arto Post Laboro heeft een horrorvoorstelling gemaakt die gebaseerd is op de gelijknamige film Angst. Een vrouw die in het verleden iemand heeft omgebracht, wordt ontslagen uit de gevangenis. Zij voelt echter opnieuw de drang om te doden. Op zoek naar een geschikte locatie komt ze aan bij een theater, waar niet veel later een groep samenkomt om te repeteren. Zo begint er een sadistisch spel. Kaarten kosten 11,50 euro per stuk en zijn te reserveren via www.artotheater.nl.

zaterdag 13 november

Postzegel- en Muntenbeurs
10:00, Krimpen aan den IJssel, Sporthal de Boog, Krimpenerbosweg 2
Er is voor elk wat wils: Handelaren met postzegels, ansichtkaarten, brieven en munten. Natuurlijk ook de stuiverhoek met circa 400 boeken vol postzegels, gesorteerd op land of thema. Parkeren en toegang zijn gratis.

Historisch Café
11:00, Bergambacht, Bibliotheek, Pleinstraat 4
Leden van de Historische Vereniging Bergambacht zijn aanwezig om eventuele vragen op het gebied van de lokale historie te beantwoorden, of uit te zoeken. Dit keer geeft een bestuurslid ook uitleg hoe toegang verkregen kan worden tot het digitale fotoarchief.

Workshop Kadastraal Onderzoek
13:30, Krimpen aan den IJssel, Buurtkamer Vijverhoek
Spreker Arnout van Erp laat in deze digitale lezing/workshop zien hoe rijk aan informatie het kadaster is voor de genealoog en hoe je met de Kadaster Archiefviewer daarin je weg kunt vinden. Deze lezing is geheel gratis. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Meer informatie op https://ngv-rotterdam.nl/workshop-kadastraal-onderzoek/.

Radio Excelsior 100%NL
19:30, Bergambacht, Zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7
Het najaarsconcert begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten 10 euro (5 euro voor donateurs) kunnen besteld worden via de website www.excelsiorbergambacht.nl, via 0182 359294 of zijn verkrijgbaar bij Eric Boegheim, Bloemengaarde 24.

Halloween horror
20:15 Schoonhoven, Arto Theater
Toneelvereniging Arto Post Laboro heeft een horrorvoorstelling gemaakt die gebaseerd is op de gelijknamige film Angst. Kaarten kosten 11,50 euro per stuk en zijn te reserveren via www.artotheater.nl.

Optreden Wild Horses
21:30, Krimpen a/d IJssel, De Tuyter
Wild Horses gaat de ultieme uitdaging aan op muzikaal gebied. Ze stappen volledig uit hun comfort zone om de grootste uitdaging aan te gaan die je op dit moment kunt voorstellen. Dat betekent dat de ze stukken gaan spelen van niemand minder dan Gino Vanelli. Meer informatie staat op www.uitagendakrimpen.nl. Tickets kosten 15 euro.

zondag 14 november

De Schijnwerper speelt ‘Alles is Schijn'
14:30, Haastrecht, Theater Concordia
Kaarten kosten 12,50 euro per stuk en zijn te reserveren via www.deschijnwerper.nl, info@deschijnwerper.nl of 0182 - 502652.

Sunday Night Hour dienst
18:30, Lekkerkerk, Grote- of Johanneskerk, Kerkplein 4
De SNH commissie van de Protestantse Gemeente te Lekkerkerk houdt een Sunday Night Hour dienst met het thema: ‘Niemand zoals Hij'. De band All to You uit Krimpen aan de Lek verzorgt de muziek en er is een korte overdenking door Timon Kitsz. Na de dienst kunnen aanwezigen gezellig koffiedrinken in de Ichthuskerk om elkaar te ontmoeten en na te praten. Deze dienst is ook online te volgen via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/932-Protestantse-Gemeente-te-Lekkerkerk.

maandag 15 november

Taalcafé
13:00, Krimpen aan den IJssel, Bibliotheek Krimpen
Gratis bijeenkomst voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken.

Digitaal Café
15:00, Bergambacht, Bibliotheek, Esdoorn 1
Mensen die vragen hebben over internet, apps, tablet, het zetten van boeken op een e-reader of een smartphone kunnen terecht bij het Digitaal café van de Bibliotheek Krimpenerwaard. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om iedereen te helpen. Breng wel het eigen apparaat mee.

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard
Nieuwe speelavond bij klaverjasclub De Waard. De uitslag van de vorige klaverjasavond: 1. José van Schoonhoven, 5305; 2. Hans Mudde, 5.219; 3. Piet Verdel, 5.133 punten. Nieuwe belangstellenden zijn welkom.

Muzikale workshop
20:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum
Huismuziek organiseert weer een muzikale workshop in het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel. Prachtige muziek van John Bennet en Thomas Tallis en…en een tweetal vrolijke Klezmers komen aan bod. Dirigent Imre Rolleman heeft de leiding. De kosten bedragen 10 euro. Opgeven bij Sandra van Houdt, 06 42 42 88 69 of ophuismuziekkrimpenerwaard@gmail.com.

dinsdag 16 november

Digitaal meedoen
10:00, Krimpen a/d IJssel, De Tuyter
Mensen kunnen hier terecht met al hun vragen over computers, laptop, tablet of mobiele telefoons. De hulp is gratis.

Computerhulp op afstand
10:00, Bibliotheek Krimpen a/d IJssel
Met alle vragen over computers, laptop, tablet of mobiele telefoons kunnen mensen contact opnemen met Bibliotheek aan den IJssel via 010 450 32 44. De computerhulp is gratis.

Digitaal meedoen
10:00, Bibliotheek Krimpen
Mensen kunnen hier terecht met al hun vragen over computers, laptop, tablet of mobiele telefoons. De hulp is gratis. De bijeenkomst is online via Zoom.

Digitaal meedoen
14:00, Krimpen a/d IJssel, De Tuyter
Mensen kunnen hier terecht met al hun vragen over computers, laptop, tablet of mobiele telefoons. De hulp is gratis.