• Thomas Bakker pareert de bal. Mark Versluis en Dennis Langerak (links) kijken toe. Foto: Wijntjes Fotografie

Thor presteert boven verwachting

bergambacht • Middels een motivatiebrief aan de NeVoBo promoveerde het eerste mannenteam in coronatijd naar de tweede divisie. De periode ervoor hikte de voormalige derdedivisionist al tegen promotie aan. Nadat Thor de stap zette, is handhaving het doel. Nu vijf van de zes wedstrijden gewonnen zijn -alleen koploper Orion wist Thor te verslaan- verkeert het vriendenteam in een opperbeste stemming. “We presteren boven verwachting,” merkt Mark Versluis na de zege op.

Taurus 2, dat bestaat uit jonge talentvolle spelers, kwam er in het begin van de eerste set niet aan te pas. Libero Dennis Langerak zette in het achterveld de defensie op de juiste plaats, wat bij de tegenstander minder goed geregeld was. De aanvallers Mark de Pater en Max van Mullem scoorden veel punten, terwijl Maurice Habets met goede blokkeringen Houtense punten voorkwam. Na de 25-15 setwinst leek een gemakkelijke 4-0 zege in het verschiet. Dat zat er echter niet. Met 21-25 trok Taurus in de tweede set aan het langste eind. Interim-coach Kees Bouter, die de afwezige Remco Reitsma verving, had hier wel een verklaring voor. “Na het eenvoudig binnenhalen van de eerste set trad bij ons verslapping op, waarvan Taurus goed profiteerde.”
Door het inbrengen van de ervaren Bas Bouter, die voor meer enthousiasme zorgde, keerde het tij: 25-11. “Als de ‘koppies’ gaan hangen, is het mijn taak om meer energie te brengen,” aldus Bouter, die de eerste twee sets van een wedstrijd vaak op de bank zit. “Als passer-loper jut ik de boel op en scoor mijn punten. We hebben uitstekende aanvallers, die met gevarieerd spel moeilijk af te stoppen zijn.”
In de vierde set ging tot 12-12 de strijd gelijk op. Een rake doortikbal van Maurits Habets zette de tegenstander op het verkeerde been. Thor stoomde direct door. Max van Mullen en Bouter scoorden in de slotfase belangrijke punten, die uitmondden in 25-16 setwinst.
Een van de uitblinkers was de 20-jarige libero Dennis Langerak, die al vanaf zijn vijftiende deel uitmaakt van de selectie. De ‘chef-verdediging’ maakte weinig fouten. “Mijn taak is het om de geserveerde ballen van de tegenstander naar onze spelverdeler te krijgen. Mocht de aanval geblokkeerd worden, dan probeer ik de bal te verwerken voordat die de grond raakt.”

Het vrouwenteam, dat na de heren in actie kwam, versloeg in de Topdivisie verrassend het Doetinchemse Orion met 3-2. Dit was voor Bende Services/Thor de eerste overwinning.