• 'The Whisk Takers' met expert  Robèrt van Beckhoven.
• 'The Whisk Takers' met expert Robèrt van Beckhoven. Foto: aangeleverd

The Whisk Takers' doen inspiratie op

krimpen aan den ijssel • Het bakken van taarten door ‘The Whisk Takers’ is de afgelopen tijd op een laag pitje gezet. Binnenkort wordt de draad door Marjolein Kalkman en Harmke Loeve weer opgepakt. Zeker nu inspiratie is opgedaan bij Robèrt van Beckhoven, bekend van ‘Heel Holland Bakt’.

“Harmke is bevallen van een zoon en ik heb net de sleutels gehad van mijn eigen woning”, vertelt Marjolein. “Als starter is het heel moeilijk om iets betaalbaars te vinden.” De keuken van haar bovenwoning is uitgerust met een mooie oven. Maar de geur van bakken zal nog even op zich laten wachten. “Mijn spullen zijn nog ingepakt voor de verhuizing. Voorlopig wordt er nog niets gebakken.”
Marjolein is werkzaam als ‘store manager’ bij boekhandel De Brug. Deze zaak is eigendom van haar ouders. Harmke komen we tegen bij Star-shl, eveneens in Krimpen. Zij komt bij de mensen thuis om bloed te prikken. Beiden bakken graag en hebben daarom ‘The Whisk Takers’ opgericht. De naam is een woordgrap van het Engelse risk wat lijkt op whisk. Dat betekent garder, wat ook het symbool is van hun bedrijfslogo.
Onlangs hebben de dames een theatershow bijgewoond van bakker, patissier en presentator Robèrt van Beckhoven. Zijn originele ideeën en kennis inspireert hen om zich nog beter het bakken eigen te maken. “We zagen dat hij een theatershow heeft. Dat leek ons wel een leuk personeelsuitje”, lacht Kalkman. “Het was een verrassende middag, waarbij we van alles en nog wat hebben geproefd en gegeten. Hij gaf ons onder andere veel tips over smakencombinaties, hoe bak je het beste brood en welke processen daarbij belangrijk zijn.”

Ook een tip die appeltaarten nog lekkerder maakt, werd ten harte genomen. Maar de fijnproevers onder ons moeten nog even geduld hebben. Eind van het jaar pakken de baksters de draad weer op. En dan zal de appeltaart, volgens recept van Robèrt, ongetwijfeld als bakcreatie gepresenteerd worden. 

De bakavonturen van de enthousiaste taartenbakkers kunnen worden gevolgd op hun Facebook- en Instagramaccount ‘The Whisk Takers’.

Dirk Molenaar