B&W wil milieustraat voor hele gemeente

krimpenerwaard • B&W van de gemeente Krimpenerwaard wil een nieuwe milieustraat realiseren. Deze moet in de plaats komen van het huidige afvalbrengstation in Bergambacht.

“De nieuwe milieustraat moet voldoende capaciteit hebben om alle inwoners van de gemeente te bedienen”, legt wethouder Bert Bening uit. “Een op de toekomst gericht afvalbrengstation is efficiënter dan meerdere milieustraten zoals nu het geval is.”

Vergoeding
Tot voor kort had de gemeente Krimpenerwaard nog vier afvalbrengstations, maar die in Bergambacht is nu de enige. Hier kan iedereen terecht, waarbij inwoners van Schoonhoven hun grof afval ook kunnen wegbrengen in Lopik.

Daar wil B&W vanaf. “Voorheen konden inwoners ook terecht bij de milieustraten in Krimpen aan den IJssel en Gouda, maar daar betaalden we dan wel een vergoeding voor. Dat geldt ook voor het gebruik van het afvalbrengstation in Lopik”, aldus Bening in een toelichting.

Wachtrij
Bij het huidige afvalbrengstation aan de Veerweg in Bergambacht lopen gebruikers tegen beperkingen aan. Wachtrijen en een slechte doorstroming op het terrein zijn geen uitzondering.

De voorziening kan wellicht gemoderniseerd worden, maar dat heeft niet de voorkeur van het college. Waarschijnlijk ook omdat de Veerweg in beeld is als locatie voor een nieuw gemeentehuis (zie het bericht verderop in deze krant) en het met een milieustraat, een centrale gemeentewerf (zie eveneens verderop in deze krant), brandweerkazerne én nieuw politiebureau daar dan wel erg dringen wordt. Welke locatie(s) B&W voor de nieuwe milieustraat op het oog heeft wil wethouder Bening uit ‘strategisch oogpunt’ niet prijsgeven.

De gemeenteraad krijgt dinsdag 21 december het verzoek voorgelegd om 3 ton beschikbaar te stellen voor een voorbereidend onderzoek.