Judith Koelemeijer in bibliotheek

schoonhoven • Schrijfster Judith Koelemeijer komt donderdagavond 25 november naar de Bibliotheek van Schoonhoven.

November is de maand van de campagne Nederland Leest, waarbij leden van de bibliotheek een gratis boek kunnen komen ophalen. De bedoeling is dat veel mensen hetzelfde boek lezen deze maand.
Vorig jaar stond het boek 'Het zwijgen van Maria Zachea' van Judith Koelemeijer centraal. Dit jaar betreft het “De wandelaar” van Adriaan van Dis.
Judith Koelemeijer schreef 'Het zwijgen van Maria Zachea' in 2001 en werd alom geprezen om de literaire kwaliteit. Ze liet zien dat ook waargebeurde verhalen zich goed lenen voor de romanvorm. Het boek, waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht, won meerdere prijzen. In 'Anna Boom', haar tweede boek, dat verscheen in 2008 en eveneens uitgroeide tot een bestseller, verkende zij opnieuw de grenzen van de literaire non-fictie.

Op dit moment legt zij de laatste hand aan de biografie van de Joodse Etty Hillesum (1914-1943), waarvan de publicatie in januari 2022 wordt verwacht.

De bijeenkomst met deze schrijfster start om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn alleen online te bestellen via www.debibliotheekkrimpenerwaard.nl en kosten 15 euro (10 euro voor leden van de bibliotheek). De entreeprijs is inclusief koffie/thee en een lekkernij vooraf en een drankje in de pauze verzorgd door Fausto en Aan tafel bij Jonne! Ook zal er een signeersessie zijn en is er de gelegenheid om vragen te stellen.