• Simone Lagendijk overhandigt de cheque.
• Simone Lagendijk overhandigt de cheque. Foto: Jan Timmer

SDK-cheque voor Ambulancewens

lekkerkerk • Ambulancewens-directeur Kees Veldboer jr. kwam woensdagmiddag hoogstpersoonlijk naar Lekkerkerk om daar de 4.658,90 euro grote ‘Goede Doelen Week’-cheque van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard in ontvangst te nemen.

Het bedrag werd in een week tijd ingezameld door de verstandelijk beperkte deelnemers van alle verspreid over de Krimpenerwaard gelegen dagbestedingsprojecten van SDK. Elke locatie had een eigen actie, variërend van een loterij, de verkoop van cakes, koekjes en kaneelbrood tot en met auto's wassen, een veiling en de verkoop van plantjes. 

Geweldig
Cliëntenraad-lid Simone Lagendijk overhandigde Kees Veldboer een volle bus met daarin de opbrengst. “Geweldig dat jullie dit voor Ambulancewens hebben gedaan! Ik ben er zeer van onder de indruk. Met dit fantastische bedrag kunnen we heel wat mensen erg blij maken.”

Ambulancewens beschikt over een eigen pand met loods voor de zeven ambulances. Bij de stichting zijn 270 vrijwilligers betrokken: ambulancechauffeurs, artsen, verpleegkundigen en verzorgenden. Elke dag worden de wensen van gemiddeld zeven terminale zieke mensen ten uitvoer gebracht. "We doen het met liefde en toewijding, al een kleine vijftien jaar. En we zijn blij met elke donatie, zeker ook met deze uit de Krimpenerwaard!"