• Brandweer Haastrecht is trots op de trouwe vrijwilligers.
• Brandweer Haastrecht is trots op de trouwe vrijwilligers. Foto: Brandweer Haastrecht

Diploma’s en jubilarissen Brandweer Haastrecht

Algemeen

HAASTRECHT • In de kazerne van Brandweer Haastrecht werden zaterdag diploma’s uitgereikt en trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet. 

Burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard en directeur Arjan van de Watering van Brandweer Hollands Midden richtte mooie woorden tot de vrijwilligers van de Haastrechtse brandweer. 

Mede door corona was het een bijzonder jaar, waarin lang niet altijd met elkaar geoefend kon worden. Toch is de brandweer van Haastrecht dit jaar al meer dan honderd (!) keer uitgerukt naar een melding.

Het diploma brandweerchauffeur zwaar werd behaald door Wouter van Rooijen en Sven Slingerland; Corina ‘t Mannetje en Dave Burger slaagden voor het diploma manschap A.

Sven Slingerland ontving de vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid voor 10 jaar vrijwilliger bij de brandweer. Christiaan Boom is in juni van dit jaar, na een periode van 19 jaar, gestopt als vrijwilliger bij de brandweer. Hij ontving de bijbehorende versierselen. 

Het was de laatste keer dat burgemeester Cazemier aanwezig was bij de diploma-avond van de brandweer in Haastrecht, omdat hij in januari afscheid neemt als burgemeester. Daarom werd hij alvast bedankt en in het zonnetje gezet.

Op de foto van links naar rechts: burgemeester Roel Cazemier, Corina ‘t Mannetje, Wouter van Rooijen, Christiaan Boom, Dave Burger, Sven Slingerland, ploegchef Bas Verboom, Arjan van de Watering en Herbert Willemsen.