• Het publiek genoot van het gebodene.
• Het publiek genoot van het gebodene. Foto: Susan v/d Lagemaat

Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard geeft geslaagd najaarsconcert

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De passie spatte ervan af vrijdagavond in de grote zaal van De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. 

Nadat corona twee jaar lang roet in het eten strooide, mocht het Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard (HDK) eindelijk weer los. Dat deden ze door het publiek te trakteren op een muzikale reis. Die begon met muziek van Schubert. Op het programma stonden verder o.a. de bekende ‘Peer Guint Suite’, filmmuziek van Morricone en diverse marsen. Het dak ging er spreekwoordelijk af bij het populaire Rock Around the Clock. 

Het HDK bewees met dit programma vele genres in de vingers te hebben. Het publiek had weinig aanmoediging nodig om actief mee te doen.

Het HDK is onderdeel van de Muziekschool Krimpen en staat dit jaar 12,5 jaar onder leiding van Karin Snel. Vlak voor het einde van het concert werd zij als jubilerend dirigent door het orkest verrast met bloemen en een cadeau. 

“Het is een voorrecht om bij te mogen dragen aan het plezier dat je kan beleven aan het samen muziek maken. Het HDK is naast orkest ook zeker een sociaal warm bad.” 

Het HDK beleeft dit jaar zijn 25 jarig-jubileum, maar hoopt dit op een later moment - als er weer meer mogelijk is - groots te vieren. 

Het HDK repeteert iedere donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur in De Tuyter. Nieuwe muzikanten van alle leeftijden zijn welkom. Meer informatie via de website.

Elsa van der Ham