• Gijs de Bruin werd vrijdag uitgeroepen tot Beste klusser van Nederland.
• Gijs de Bruin werd vrijdag uitgeroepen tot Beste klusser van Nederland. Foto: Wessel de Groot

Krimpenaar Gijs de Bruin ‘Beste Klusser van NL’

Algemeen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL •  Gijs de Bruin (37) uit Krimpen aan den IJssel werd vrijdag door de Hornbach uitgeroepen tot Beste Klusser van Nederland. De 37-jarige installatietechnisch adviseur bleek de beste tijdens een nachtelijk (!) klusspektakel met vier aan elkaar gewaagde klussers. 

Begin september startte de bouwmarkt de zoektocht naar de Beste Klusser van Nederland. Duizenden trotse doe-het-zelvers stuurden foto’s van hun ultieme klusproject. Zo ook Gijs de Bruin. Hij bereikte er de regionale finale mee.

Drankje
Daarin werd hij uitgedaagd om in een uur tijd, met een beperkt aantal materialen, iets te bouwen waar je met z’n tweeën een drankje aan kunt drinken. “Ik had de avond ervoor een feestje en op de dag zelf nogal een kater, dus die opdracht was wel aan mij besteed”, vertelt Gijs lachend. Hij slaagde met vlag en wimpel en kwalificeerde zich voor de landelijke finale. “Vorig jaar deed ik al mee aan deze verkiezing, maar toen greep ik net naast de titel. Dit jaar ben ik er opnieuw vol voor gegaan.”

De finale was een droom voor menig klusser. Want een nacht lang kregen de vier finalisten een complete Hornbach-vestiging tot hun beschikking. De opdracht: bouw in zes uur tijd een ultieme buitenkeuken. Gijs: “Een waanzinnige ervaring. We startten met het zo snel mogelijk verzamelen van alle benodigde materialen, zodat we aan de slag konden. De grootste uitdaging was de tijdsdruk, de uren vlogen voorbij. Ook het ‘s nachts klussen was pittig. Maar de adrenaline hield me scherp en zo wist ik toch een gave buitenkeuken te bouwen. Alle verplichte onderdelen, zoals een werkblad, elektra en een BBQ-element, zaten erin.” 

De jury beoordeelde ‘m als solide, kwalitatief goed én netjes afgewerkt. “Tsja, ik sta er ook om bekend dat ik een pietje-precies ben.” 

Gijs, geboren met twee rechterhanden, ging als kind al mee met zijn vader en opa om hand-en spandiensten te verrichten bij grote en kleine klussen. Hij begon zijn loopbaan als loodgieter/installatiemonteur. Het grote klussen begon pas echt toen hij elf jaar geleden de woning kocht van zijn oma en deze geheel zelfstandig binnen een jaar tijd helemaal verbouwde: van badkamer, keuken, wanden tot vloeren, plafonds en elektra. En dat allemaal tot in perfectie afgewerkt.

Uitgeklust is Gijs voorlopig nog niet: “Ik ga komend weekend bij kennissen een veranda bouwen en bij andere vrienden ben ik nog bezig aan een uitbouw.”

De finale is terug te kijken via: www.debesteklusservannederland.nl