woensdag 3 november

Kids en teens training
14:30, Krimpen aan den IJssel, Holistische praktijk Hand in Hand
Is jouw kind hooggevoelig, snel angstig, heeft hij of zij weinig zelfvertrouwen, moeite met het omgaan met emoties of zijn er andere problemen? Zou je je kind hierbij willen helpen? Dan is deze training iets voor jullie! Kijk op de website www.holistischepraktijkhandinhand.nl voor meer informatie of bel naar 06 2320 9404.

Kinderfilm: Paw Patrol
15:00, Krimpen aan de Lek
De kinderfilm Paw Patrol Splash Mighty to the Rescue draait in het Cultuurhuis. Duik in actie met de Paw Patrol in acht golfbrekende avonturen! De pups gaan naar het strand om oma Tilly te redden, maar belanden in een spannende windsurfcompetitie. Er is zoveel te zien! Van een gigantische zeeslak tot aan een grote zeekoe. Eén ding staat als een paal boven water, de PAW Patrol redt alles en iedereen! Ticket: 3,50 euro per persoon. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

donderdag 4 november

Peuterochtend bij Speelotheek Reuzekeus
9:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Peuters hebben vaak behoefte aan spelen naast en met andere kinderen, maar mogen nog niet naar de peuterspeelplaats of de basisschool. Speciaal voor deze kinderen is er op donderdagochtend van 09.00 – 11.00 uur de peuterochtend in gebouw De Tuyter, aan de Nachtegaalstraat. De toegang is gratis.

Digitaal Café
10:00, Schoonhoven, Bibliotheek
Mensen die vragen hebben over internet, apps, tablet, het zetten van boeken op een e-reader of een smartphone kunnen terecht bij het Digitaal café van de Bibliotheek Krimpenerwaard. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om iedereen te helpen. Breng wel het eigen apparaat mee.

Repair Café, Historisch Café en SWOK
13:30, Haastrecht, Theater Concordia
Iedereen is van harte welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. Het SWOK (stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard) organiseert tijdens het Repair Café een gezellige creatieve middag. Daarnaast is ook de Historische Vereniging Haastrecht aanwezig. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig zijn.

Bijeenkomst Niet Aangeboren Hersenletstel (NAH)
14:30, Krimpen aan den IJssel
Informatieve bijeenkomst over cognitie en NAH. De ergotherapeute van De Zellingen neemt aanwezigen mee in de wereld van cognitie. Aanwezigen krijgt handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met een vorm van NAH, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Graag aanmelden voor deelname via mantelzorg@krimpenwijzer.nl.

Thema-avond duurzaamheid
20:00, Krimpen aan den IJssel, Kerkgebouw De Rank
Vanuit de Raad van Kerken wordt een inspiratieavond georganiseerd met betrekking tot het omgaan met het klimaat en duurzaamheid. Tijdens een gevarieerd programma met gasten, muziek, voorgedragen columns, film, reportage van de jongeren over klimaatmars, catwalk met kringloopkleding, talkshow en een interactieve peiling onder het publiek, worden aanwezigen geprikkeld om na te denken over het eigen aandeel in het klimaatvraagstuk.

Film: Blackbird
20:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Een terminaal zieke moeder nodigt haar familie uit in haar landhuis voor een laatste bijeenkomst. Aanvankelijk hebben de familieleden aanvaard dat hun moeder wenst te sterven voordat haar ziekte erger wordt. Gaandeweg beginnen de spanningen toch hoger op te lopen tussen haar twee dochters. Tickets kosten 5 euro. Coronatoegangsbewijs vanaf 13 jaar verplicht. Meer informatie op www.uitagendakrimpen.nl.

Film ‘Out stealing horses’
20:15, Arto Theater, Schoonhoven
Na de dood van zijn vrouw trekt Trond zich terug in een klein dorpje, te midden van de uitgestrekte bossen in oostelijk Noorwegen. De gesloten Trond raakt daar in gedachten steeds vaker in 1948, toen hij als vijftienjarige een zomer met zijn vader doorbracht in de wildernis. Een toevallige ontmoeting met buurman Lars laat alles weer terugkomen. Want het is dezelfde Lars die in 1948 in het dorpje woonde en een tragisch ongeluk veroorzaakte, dat hun levens voorgoed zou veranderen. Kaarten zijn te koop via www.artotheater.nl en bij Provence, Haven 63 te Schoonhoven.

vrijdag 5 november

Pensioenspreekuur
15:30, Lekkerkerk, Bibliotheek
Mensen kunnen op het pensioenspreekuur terecht met vragen over hun pensioensituatie, eerder willen stoppen met werken, of als ze willen weten wat er gebeurt met het pensioen na een scheiding. In de bibliotheek van Lekkerkerk kunnen mensen terecht om er over te praten met een pensioenadviseur Roelof de Pater. PensioenPraat is er voor jong en oud. Voor pensioen geldt bij uitstek: hoe eerder je er mee aan de slag gaat, hoe beter.

Pensioenspreekuur
19:00, Schoonhoven, Bibliotheek
Mensen kunnen op het pensioenspreekuur terecht met vragen over hun pensioensituatie, eerder willen stoppen met werken, of als ze willen weten wat er gebeurt met het pensioen na een scheiding. In de bibliotheek van Schoonhoven kunnen mensen terecht om er over te praten met een pensioenadviseur Roelof de Pater. PensioenPraat is er voor jong en oud.

Halloween horror
20:15 Schoonhoven, Arto Theater
Toneelvereniging Arto Post Laboro heeft een horrorvoorstelling gemaakt die gebaseerd is op de gelijknamige film Angst. Een vrouw die in het verleden iemand heeft omgebracht, wordt ontslagen uit de gevangenis. Zij voelt echter opnieuw de drang om te doden. Op zoek naar een geschikte locatie komt ze aan bij een theater, waar niet veel later een groep samenkomt om te repeteren. Zo begint er een sadistisch spel. Kaarten kosten 11,50 euro per stuk en zijn te reserveren via www.artotheater.nl.

De Meisjes met de Wijsjes
20:30, Stolwijk, Het Kwartier
Het theaterprogramma van Het Kwartier in Stolwijk bevat een grote variëteit aan voorstellingen. Na The Kik, de ABBA-tribute en Lisa Loeb is nu de beurt aan de Meisjes met de Wijsjes, een groep muzikale meiden met vierstemmige zangkwaliteit. Zij treden op met hun nieuwe programma ‘Moerstaal’ op vrijdag 5 november in Het Kwartier. Tickets zijn verkrijgbaar bij Het Kwartier (op werkdagen) of te reserveren via nieuws@hetkwartierstolwijk.nl. Info: 0182 341612.

Pubquiz Pop Editie
21:00, Haastrecht, Theater Concordia
Popkenners opgelet. Schrijf je in met een team muziekliefhebbers en ga de strijd aan met de 19 andere teams. Maak kans op lekkere en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond voor 20 teams van maximaal vijf deelnemers van 14 jaar of ouder. Kaarten kosten 25 euro per team zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zaterdag 6 november

Rommelmarkt
10:00, Krimpen aan den IJssel, Nieuwe Tiendweg 17, Sionskerk
Naast de rommelmarkt kunnen mensen hier ook terecht voor tweedehands boeken en tijdschriften, speelgoed, bloemen, een broodje hamburger, poffertjes, een kopje koffie en meer. Leuk voor jong en oud.

Optreden Christian Verwoerd
20:00, Berkenwoude, De Zwaan, Kerkweg 2
Christian Verwoerd komt in kleine bandsetting naar Berkenwoude. Tijdens deze avond worden bezoekers meegenomen in liederen over verschillende thema's rondom het geloof. Tickets en meer informatie op www.hobab.nl.

The Doors in Concert
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
De onovertroffen tributeband The Doors in Concert brengen een hommage aan de legendarische The Doors en hun zanger en icoon Jim Morrison. De band gebruikt uitsluitend originele instrumenten om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren. Kaarten kosten 25 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Halloween horror
20:15 Schoonhoven, Arto Theater
Toneelvereniging Arto Post Laboro heeft een horrorvoorstelling gemaakt die gebaseerd is op de gelijknamige film Angst.  

zondag 7 november

Halloween horror
20:15 Schoonhoven, Arto Theater
Toneelvereniging Arto Post Laboro heeft een horrorvoorstelling gemaakt die gebaseerd is op de gelijknamige film Angst.  

Live op Zondag: The Outlaws
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
Live! Op zondag is een begrip voor muziekliefhebbers uit de regio. Ditmaal met The Outlaws. Deze ‘ouwe rockers' uit Oudewater laten aanwezigen de magie van de jaren zestig opnieuw beleven. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Eat & Listen met Nikki & Friends
16:30, Krimpen aan de Lek
Het Cultuurhuis organiseert samen met Grand Café Siep een Eat & Listen met Nikki & Friends. Nikki de Hon, 3e-jaars muziek leerling aan het HMD / Codarts te Rotterdam, zorgt samen met haar ‘muziekvrienden' voor een plezierig vermaak tijdens een heerlijk 3 gangendiner, geheel verzorgd door Grand Café Siep. Tickets kosten 30 euro per persoon, exclusief consumpties. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

maandag 8 november

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasvereniging De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Hennie de Leeuw, 5056; 2. Hans Mudde, 5014 en 3. Cor van Rees, 5008 punten. De kaarters komen iedere maandagavond om 19.30 uur bijeen in De Waard, nieuwe belangstellenden zijn welkom.

dinsdag 9 november

KBO-ontmoetingsmiddag
14:00, Krimpen a/d IJssel, De Bron
Elke tweede dinsdag van de maand organiseert KBO-Krimpen een gezellige ontmoetingsmiddag voor senioren. Diverse spelletjes met kaarten, rummikub, enzovoorts. Maar ook voor een praatje, kopje koffie of thee zijn mensen welkom. Aanmelden is niet nodig. Leden en niet-leden mogen komen.