Schoonhoven opnieuw onderuit

schoonhoven • Schoonhoven verloor met 2-6 van kampioenskandidaat Hardinxveld en blijft op de laatste plaats staan. 

Binnen drie minuten prijkte de 0-1 op het scorebord door een Schoonhovense blunder achterin. "Daarna pakten we het goed op,” vertelt Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort na afloop. "Gerwin Neven bracht ons langszij en de kans op 2-1 diende zich aan. Mo El Harracha schoot de bal helaas tegen de lat en uit de daarop volgende tegenaanval werd het 1-2."

Toen gingen de ‘koppies’ even hangen en stond het bij rust 1-4. Tevens werd El Harracha volgens Van der Kort 'uit de wedstrijd geschopt'. "Ik ben bang dat ik hem voorlopig moet missen. In de tweede helft bleven we knokken voor een beter resultaat. Daar moet ik mijn elftal een compliment voor geven."
Jasper ter Leede zorgde voor de tweede Schoonhovense treffer.


Lekkerkerk haakt aan bij middenmoot

lekkerkerk • Lekkerkerk is erin geslaagd de zespuntenkraker tegen Groot-Ammers in zijn voordeel te beslechten. De ploeg van trainer René Noort won met 2-1. 

"Dat was uiteindelijk nog met de hakken over de sloot", zag Noort. "In de tweede helft gooide Groot-Ammers alles op de aanval in een poging een resultaat in de wacht te slepen. Gelukkig hielden we stand." 

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub. Lekkerkerk speelde in die fase prima voetbal en kwam op een 2-0 voorsprong door Bart Sterrenburg en Martijn de Jong. De gasten hadden na rust het beste van het spel en kwamen een kwartier voor tijd op 2-1. 

Daarna werd het nog knap spannend aan de Tiendweg-West. Dankzij de zege nam Lekkerkerk enige afstand van de onderste regionen van 3C en haakte het aan bij de middenmoot.