Gemeente K'waard viert Fairtrade Week

krimpenerwaard • Tijdens de Fairtrade Week -30 oktober tot en met 7 november- staat Nederland weer in het teken van eerlijke producten. Ruim 80 Nederlandse gemeenten, waaronder Krimpenerwaard, kunnen de titel Fairtrade Gemeente voeren. 

"Door acties te organiseren tijdens en rond de Fairtrade Week willen we laten zien dat er inmiddels een ruime keuze aan fairtrade-producten is. Organisaties en mensen tonen door hun aankopen aan dat zij bewust rekening houden met boeren en producten in de derde wereld", stelt Gijs Metz namens de werkgroep Fairtrade gemeente Krimpenerwaard.
Vervolgens: "Alleen samen kunnen we werken aan een eerlijke wereld, met gelijke kansen voor iedereen. Wie kiest voor Fairtrade kiest voor eerlijkere inkomens, empowerment, gendergelijkheid, onderwijs en voor het aanpakken van klimaatverandering. Elk product dat je koopt, is een manier om een stem uit te brengen voor de wereld waarin je wilt leven. Iets goeds doen kan heel simpel zijn. Kies bijvoorbeeld eens voor Fairtrade thee bij het boodschappen doen. Met veel liefde  geplukt."

Deze Fairtrade Week is er een ludieke thee-actie. Metz: "Fairtrade Gemeente Krimpenerwaard roept zoveel mogelijk mensen op om een foto te maken van hun samen-thee-moment. Volg de Fairtrade Gemeente-campagne op Facebook (fairtrade.gemeente) en Instagram (fairtradegemeente) en deel je foto tijdens de Fairtrade Week met #samentheemoment. Wie geen openbaar profiel heeft kan een foto van zijn/haar post sturen naar info@fairtradegemeenten.nl. Onder de inzendingen worden twee complete Fairtrade samen-thee-moment-pakketten verloot. De theepakketten zijn rijkelijk gevuld met een theepot, twee theekopjes, Fairtrade thee, Fairtrade-chocolade en nog veel meer lekkers en leuks." 

Naast thee zijn er veel meer Fairtrade gecertificeerde producten, zoals koffie, rijst, kokosmelk, bananen, suiker, koekjes en chocolade. 

Metz: "Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden om een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. De keuzes waar wij bij onze dagelijkse boodschappen voor komen te staan, geven ons telkens weer de kans om te kiezen voor een betere wereld. Iedereen kan een bewuste keus maken."

Op de website van de werkgroep Fairtrade gemeente Krimpenerwaard staan alle deelnemende winkels/bedrijven: www.fairtradegemeentekrimpenerwaard.nl