Jaarvergadering en presentatie

lekkerkerk • Historische Vereniging 'Lekkerkerk door de tijd' organiseert woensdagavond 10 november de wegens corona diverse malen uitgestelde jaarvergadering. Locatie: de raadzaal van Amicitia, aanvang 20.00 uur.

In de jaarvergadering moeten de diverse jaarverslagen van 2019 en 2020 worden vastgesteld. Ook is er een bestuursverkiezing vanwege aftredende en niet meer herkiesbare bestuursleden. Na het huishoudelijk gedeelte kunnen de leden uit een voordracht van vier weer kiezen welk bezienswaardig pand in aanmerking komt voor de Maartje van Limborghpenning, die tijdens de jaarvergadering in 2022 wordt uitgereikt. De avond wordt besloten met een powerpointpresentatie over de geschiedenis van het Bisdom Van Vliet, verzorgd door de Goudse kunstenaar/tekenaar Marco Bakker. Hij is naast zijn artistieke werkzaamheden beheerder van het museum Bisdom van Vliet in Haastrecht.  Hij vertelt de bezoekers over de boeiende geschiedenis van het Bisdom Van Vliet. Uit welke periode stamt de familie, hoe hebben zij hun fortuin vergaard, wanneer is het huidige museum gebouwd, wat hebben de diverse families betekend voor de Haastrechtse gemeenschap?
De bijeenkomst is bedoeld voor leden van de historische vereniging. Niet-leden zijn ook welkom, mits zij zich bij de ingang gelijktijdig aanmelden als lid. De jaarcontributie bedraagt 10 euro. Toegang is alleen mogelijk met de coronacheck app of het officiële papieren coronavaccinatiebewijs.


‘Alles is Schijn’

haastrecht • Na ruim een jaar staat De Schijnwerper op 13 en 14 november weer op de planken. De spelers staan te popelen om het toneel van thuisbasis Theater Concordia in Haastrecht te mogen betreden voor een volle zaal. De voorstelling ‘Alles is Schijn' is geïnspireerd op scènes uit het verleden van De Schijnwerper, geschreven en geregisseerd door Michel Linthorst. Meer informatie: www.theaterconcordia.nl