DCV dendert door met weer een zege

krimpen a/d ijssel • Wie stuit DCV in zijn dadendrang? SVS lukte het in ieder geval niet.

De Capellenaren dropen met een 5-0 nederlaag af tegen de nog altijd zonder puntverlies zijnde Krimpenaren, die getraind worden door oud-SVS coach Wout Ooms. Hij geniet dit seizoen met volle teugen van zijn ploeg.

"Het gaat lekker zo", stelt hij tevreden vast na de ruime overwinning op het normaal gesproken toch lastig bespeelbare (want: stugge) SVS. "Nee, ik heb ons strijdplan niet al teveel aangepast op de tegenstander. Veel beter is het om van onze eigen kracht uit te gaan."

Bij rust was het streekduel al min of meer beslist door goals van Carlo de Reuver en Fievel Meijer. Na de openingstreffer kregen de gasten één kans om een tegentreffer te produceren. Dat was meteen het laatste bijna-wapenfeit van SVS. Na de pauze denderde DCV vrolijk door en sloeg De Reuver nog twee keer toe. Ook Daan Beumer schoot weer eens raak.

Komende zaterdag wacht DCV een nieuwe uitdaging: een uitbeurt bij subtopper Pelikaan in Zwijndrecht.

Spirit en Pelikaan onderling in balans

ouderkerk a/d ijssel • Erg flitsend was het niet wat Spirit en Pelikaan zaterdag op de mat legden in Ouderkerk. Misschien had dat te maken met het feit dat beide subtoppers in de tweede klasse gelijkwaardig aan elkaar waren.

In negentig minuten niet al te onderhoudend voetbal waren de kansen schaars en de verhoudingen in evenwicht. Met andere woorden: geen van beide ploegen verdiende een overwinning, al kwam Spirit in de slotfase nog dichtbij een driepunter toen Stefan Bitter vanaf de strafschopstip mocht aanleggen. De middenvelder schoot echter matig in en zag zijn inzet gekeerd.

De enige Spirit-goal werd voor rust gescoord door Tim van der Zee. Na de pauze kwam Pelikaan op 1-1.

FC Perkouw puntloos terug uit Meerkerk

meerkerk • FC Perkouw zakt steeds iets dieper weg in de derde klasse C en dat mag gerust een zorgelijke ontwikkeling worden genoemd. Zaterdag leverde de uitwedstrijd bij Meerkerk een 3-1 nederlaag op voor trainer Marc van der Zee en zijn mannen.

"We begonnen aardig en kwamen op voorsprong door Elgar Mudde", blikt Van der Zee terug. "Maar daarna zag je toch weer dingen misgaan. We toonden ons met name zwak in de omschakeling en daar profiteerde Meerkerk in de eerste helft twee keer van."

Na rust probeerde Perkouw het tij te keren door opportunistisch voetbal te spelen.
"Je hoopt dan dat de bal een keer goed valt, maar dat gebeurde dus niet. Integendeel: we kregen ook de 3-1 nog om de oren."