Pieter Paans nieuwe burgemeester Krimpenerwaard

krimpenerwaard • Pieter Paans uit Numansdorp wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Dit werd woensdagavond tijdens een extra raadsvergadering bekendgemaakt. Paans is op dit moment namens het CDA wethouder in de gemeente Papendrecht. 

Pascal van der Hek (voorzitter vertrouwenscommissie) zei woensdagavond tijdens de extra raadsvergadering dat de keuze voor Paans met name was bepaald door kernwaarden als daadkracht en empathie. Paans was zelf tijdens de bijeenkomst aanwezig. In een korte speech zei hij vooral dankbaar te zijn voor de uitverkiezing en zich met hart en ziel voor de gemeente Krimpenerwaard te zullen inzetten. Hij treedt per 20 januari 2022 in functie.
Pieter Lieuwe Paans is sinds 2014 werkzaam als wethouder/locoburgemeester, eerst in de gemeente Cromstrijen en vanaf 2018 in de gemeente Papendrecht.
De vertrouwenscommissie leerde de beoogde nieuwe burgemeester in de gesprekken kennen als een 'stevige kandidaat, die zich zelfverzekerd en met humor weet te presenteren': 'Zijn dynamische uitstraling brengt de Krimpenerwaard, verder (in de regio). Hij heeft een goed gevoel voor wat er leeft en speelt, is toegankelijk en in staat om de juiste toon en timing te vinden'. Volgens de gemeenteraad is hij de juiste persoon om de opgaven voor Krimpenerwaard, zoals zijn verwoord in de door de raad vastgestelde profielschets, op te pakken. De installatie van de nieuwe burgemeester is voorzien op donderdag 20 januari 2022. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis van Lekkerkerk.
Voor het burgemeesterschap van Krimpenerwaard maakten 21 kandidaten hun belangstelling kenbaar. Zij (14 mannen en 7 vrouwen) varieerden in leeftijd van 38 tot en met 63 jaar. Van hen waren er zestien (oud) wethouder dan wel (oud) burgemeester. De overige sollicitanten kwamen uit het bedrijfsleven of anderszins. De vacature ontstond nadat Roel Cazemier eerder dit jaar aankondigde zijn functie per januari 2022 neer te leggen. Verderop in deze krant staat een uitgebreid interview met Pieter Paans.