• Martin Kaman, Edgar Schmidt en Mariusz Smolarek op het complex van TC Lekkerkerk.
• Martin Kaman, Edgar Schmidt en Mariusz Smolarek op het complex van TC Lekkerkerk. Foto: Jan Timmer

TC Lekkerkerk bruist in alle opzichten

Sport

LEKKERKERK • Waar veel sportverenigingen in coronatijd flink moesten inleveren, zette Tennis Club Lekkerkerk enkele stappen vooruit. Het ledental groeide tot boven de driehonderd, er werd een nieuw terras aangelegd, verschillende nieuwe sponsors werden binnengehaald en als klap op de vuurpijl worden deze deze winter de banen vernieuwd, compleet met nieuw pad tussen de courts 2 en 3, 4 en 5. Kortom: een bruisende club daar in het Lekdorp!

“Het gaat lekker”, stelt voorzitter Martin Kaman tevreden vast. “We zitten niet alleen goed in de leden, ook op het vlak van de vrijwilligerstaken is er veel enthousiasme. De mensen hier doen over het algemeen graag iets voor onze vereniging. Dat zegt wel iets over de sfeer op de club. Neem ons nieuwe terras: dat is dit najaar door een groep vrijwilligers onder leiding van drijvende kracht Johan Klaassen gerealiseerd. We hebben deze plek als eerbetoon aan hem tot het ‘Johan Klaassenplein’ benoemd. Dat komt hem zeker toe!”

Geen overlast
Het nieuwe terras is naast het clubhuis gesitueerd op de plek waar in het verleden baan 6 lag. “In eerste instantie overwogen we om er een padel-court van te maken”, vertelt Kaman. “Maar daar hebben we uiteindelijk toch van afgezien uit respect voor de omwonenden. We willen hen geen overlast bezorgen, Een extra terras met speelhoekje voor de kinderen was een goed alternatief.”

En wijzend naar het met leibomen, gezellige zitjes, plantenbakken en kunstgras uitgevoerde ‘clubparadijsje’: “Het resultaat mag er zijn: het is een plaatje.” 

De aanleg van het nieuwe terras werd in eigen beheer bedacht en uitgevoerd. “Rabobank Hollandse IJssel leverde een bijdrage aan het project. Ook daar zijn we erg blij mee.”

Trainer
Ook in ‘technisch’ opzicht gaat het TCL voor de wind, zo mag worden vastgesteld. De enthousiasmerende aanwezigheid van de clubtrainers Mariusz Smolarek en Edgar Schmidt heeft daar alles mee te maken. Smolarek (42) is al bijna twintig jaar aan de Lekkerkerkse tennisvereniging verbonden en draait wekelijks 35 uur in TCL-sferen.

“De lengte van mijn verblijf hier zegt alles over hoe ik het hier vind”, glimlacht hij. “Dit is een fijne vereniging om bij te werken. Dat heeft alles te maken met de mensen hier. Ze zijn ‘gewoon gezellig’. Ik voel me daar prettig bij. Ik train de ‘hele’ vereniging: dus spelers vanaf 7 jaar tot diep in de zestig. Mijn motivatie: ik vind het plezierig om mensen beter te laten tennissen. Wat mij betreft blijf ik hier nog jaren actief.”

Jan Timmer