• Opperste concentratie bij KOAG.
• Opperste concentratie bij KOAG. Foto: Wijntjes Fotografie

KOAG verslaat koploper Albatros

Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • KOAG pleegde zaterdag een knappe coup in de eerste klasse van de veldkorfbalcompetitie door koploper Albatros te verslaan. 

Na de 16-15 thuisoverwinning van de Krimpenaren leiden zij nu de afdeling met één punt voorsprong op de Zwijndrechtse titelrivaal. Voor KOAG-trainer Sander Roelofs was het in twee opzichten een heerlijk weekend. De coach genoot niet alleen van de prestatie van zijn team, een dag later had hij het opnieuw erg naar zijn zin als toeschouwer bij de voetbalwedstrijd Atletico Madrid-Betis Sevilla.

“Twee topdagen dus”, glimlacht de Zeeuw. “Tegen Albatros begonnen we wat afwachtend, maar namen we gaandeweg de eerste helft het heft volledig in handen. Zo konden we na een 3-4 tussenstand doorstomen naar een 8-5 score bij rust. Na de pauze zetten we die lijn lange tijd voort. Pas in de slotfase kon Albatros iets terugdoen. De overwinning kwam echter geen moment in gevaar. Heerlijk!”

Bij het sterke KOAG waren het vooral de vrouwen die uitblonken. “Ze schakelden hun tegenstandsters finaal uit en waren ook in aanvallend opzicht heel belangrijk voor onze ploeg”, aldus Roelofs. “Dat bleek ook uit de score: de helft van onze treffers was van vrouwelijke makelij.” 

Dankzij de fraaie thuiszege gaat KOAG sinds zaterdagmiddag aan kop in zijn eerste klasse-poule. Binnenkort wacht de Krimpense korfballers de start van de zaalcompetitie.

Jan Timmer