•  Jalal Ali en zijn zoon Sroer.
• Jalal Ali en zijn zoon Sroer. Foto: Wijntjes Fotografie

Nieuw: Beauty & Barbershop De Korf

krimpen aan den ijssel • In de zaak van Jalal Ali is iedereen welkom in een mooie ambiance en tegen aantrekkelijke tarieven: jong en oud, man en vrouw, met en zonder afspraak.

We treffen Jalal Ali en zijn zoon Sroer terwijl ze hard bezig zijn de laatste hand aan hun naast de Action gelegen salon te leggen. Bezoekers zien er een prachtige zwarte tegelvloer, witte muren, een fraai wit plafond en een stijlvolle inrichting met in totaal acht kappersstoelen met daarbij alle faciliteiten die je in een moderne beauty- en kapperszaak mag verwachten. Mannen kunnen bij Beauty & Barbershop De Korf niet alleen terecht voor een knipbeurt, ook het scheren van baard, wenkbrauwen en precisie-scheren behoren tot de specialiteiten van Jalal Ali en zijn team. Daarnaast behoort het verven van haar tot de mogelijkheden. Voor de dames is er eveneens een uitgebreid aanbod, variërend van knippen, wassen en föhnen, verven (ook van uitgroei) tot een bruidskapsel, harsbehandelingen en epileren. Ook hier gelden bijzonder aantrekkelijke tarieven.
Jalal Ali had er vroeger nooit van durven dromen dat hij ooit als barbier zijn brood zou gaan verdienen. Hij werd geboren en groeide op in het Koerdische gedeelte van Syrië en runde daar een supermarkt met bakkerij. De politieke situatie in zijn land zorgde ervoor dat hij samen met zijn vrouw en hun toen anderhalf jaar jonge zoon Sroer in 2001 moest vluchten. Het jonge gezin vroeg asiel aan in Nederland. Zes jaar later volgde een verblijfsvergunning en kwam de familie Ali te wonen in Capelle aan den IJssel. “In Syrië was het leven moeilijk, zeer bedreigend en uitzichtloos,”, vertelt Jalal Ali. “Wij zijn Nederland zeer dankbaar dat we hier onderdak kregen en aan onze toekomst en die van de kinderen konden werken.”
Nadat de verblijfsvergunning rond was, ging Jalal Ali een opleiding tot kapper volgen. Met het diploma op zak besloot hij voor zichzelf te beginnen en vestigde hij Kapsalon Silva (vernoemd naar zijn oudste dochter) in Gorinchem. Daar is nu Beauty & Barbershop De Korf bijgekomen. "We wonen inmiddels in Lansingh-Zuid”, vertelt Sroer Ali. "Het vernieuwde winkelcentrum De Korf is een prima plek voor de nieuwe zaak. We zijn er erg blij mee. Nee, zelf sta ik niet in de salon, maar ik help wel met de zakelijke kant van het bedrijf. Daarnaast studeer ik Fiscaal Recht. Ik ben begonnen aan mijn derde jaar. Een mooie en nuttige studie.”
Jan Timmer