• Cindy Snoeck (l) en Saskia Oudshoorn.
• Cindy Snoeck (l) en Saskia Oudshoorn. Foto: Jan Timmer

Schrijversdag in bibliotheek

krimpen a/d ijssel • 'Schrijvers aan den IJssel' organiseert op zaterdag 30 oktober een Schrijversdag, bedoeld voor iedereen met liefde voor taal, lezen en schrijven. De dag bestaat uit workshops, ontmoetingen met schrijvers en een lezing van BN-er Sander de Kramer.

Saskia Oudshoorn - Krimpense en succesvol schrijfster van boeken- presenteert de Schrijversdag in bibliotheek Capelle-Centrum (vlakbij het Isala Theater) samen met de Capelse stadsperformer Jarred Sewcing. "Ik heb er enorm veel zin in", vertelt ze. "Het is sowieso interessant en leuk om andere schrijvers te ontmoeten en wat op te steken van de workshops. Er staan er vijf op het programma: van 'verhalen vertellen en theater voor de jeugd' met Peter Lems en 'hoe schrijf ik liedjes' met de bekende Capelse songwriter John Collee tot en met 'true crime' met thrillerauteur en oud-rechercheur Arie Mudde en 'spelen met taal' door José van Rosmalen." Ook Cindy Snoeck - bij de bibliotheek van Krimpen aan den IJssel werkzaam als programmamedewerker 'leven lang ontwikkelen' - is enthousiast over de Schrijversdag. "Er is voor iedereen wat te beleven. Je kunt er schrijvers ontmoeten, leren van workshops en inspiratie opdoen om zelf een boek te gaan schrijven. Zo'n ambitie waarmaken is dichterbij dan je soms zou denken. Je hoeft echt geen gerenommeerd schrijver te zijn om je eigen werk uit te brengen."

"Klopt", beaamt Saskia Oudshoorn. "Het is vooral een kwestie van hard werken, open staan voor kritiek en doorzetten. Ik spreek uit eigen ervaring. Mijn eerste boeken bracht ik uit via 'self publishing'. Vervolgens kwam ik in contact met een 'echte uitgever' en werd ik zelfs benaderd door de 'Linda', waar ik inmiddels ook in gepubliceerd heb. Ik kreeg de kansen en heb ze gepakt." Aanmelden voor de workshops kan gratis via bibliotheekaandenijssel.nl/schrijversdag. Op de dag zelf binnenlopen kan ook. De Schrijversdag start om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur.