woensdag 27 oktober

Bingo
19:30, Krimpen aan de Lek
De bingoavond bestaat uit tien rondes. Ticket: 10 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

donderdag 28 oktober

Peuterochtend bij Speelotheek Reuzekeus
9:00, Krimpen aan den IJssel
Peuters hebben vaak behoefte aan spelen naast en met andere kinderen, maar mogen nog niet naar de peuterspeelplaats of de basisschool. Speciaal voor deze kinderen is er op donderdagochtend van 09.00 – 11.00 uur de peuterochtend in gebouw De Tuyter. (Groot)ouders/verzorgers kunnen, onder het genot van een kop koffie of thee, met elkaar praten en de kinderen kunnen heerlijk spelen. De toegang is gratis.

Proefles Muziek Actief 55+
10:00, Krimpen aan den IJssel
Rianne Stouten van Muziekschool Krimpen geeft een gratis proefles. ‘Muziek Actief’ is een gezellige en muzikale activiteit voor 55+ ‘ers, waarmee je je geheugen, concentratie, spraak, coördinatie en balans traint op het ritme van muziek. De cursus, die op de proefles volgt, is gebaseerd op de Ronnie Gadiner Methode. Dit is een oefenmethode waarbij het ritme van de muziek wordt ingezet om bewegingen te maken. Aanmelden via administratie@muziekschoolkrimpen.nl of telefonisch via 0180 513344.

Workshop ‘Loslaten’
19:30, Krimpen aan den IJssel, Quality Life Center, Jozef Israëlsstraat 4
Bij coach voor eigenwaarde, rust en kracht Yvonne Balvert, doen deelnemers aan deze workshop inzichten op, ontvangen praktische tips en doen oefeningen die helpen loslaten in het dagelijkse leven. De kosten voor deelname zijn 22,50. Aanmelding via info@voeljegoedcoaching.nl.

Lezing Gert Arends
20:00, Schoonhoven, Artho Theater
Lezing ‘Doven der Vuren, de geschiedenis van vier Schoonhovense gasfabrieken’ door Gert Arends. Schoonhoven is rond 1850 een klein, maar dynamisch stadje. Het toenmalig bestuur van de stad onder leiding van burgermeester Mr. Felix Klopper wilde aan de buitenwereld laten zien dat men als stad echt meetelde in Nederland. In juli 1857 werd de eerste steen voor de gasfabriek aan de Scheepmakershaven gelegd. Schoonhoven was hiermee de 23e gemeente in Nederland met een eigen gasfabriek. In de lezing geeft Arends een inkijkje in de roerige geschiedenis van de vier gasfabrieken die Schoonhoven rijk is geweest. Gert Arends startte in 2014 met een onderzoek naar onder andere de historie van de stadsverlichting en gasfabrieken van Schoonhoven. Bij de deur zal gevraagd worden de QR-code op de corona-checkapp of op papier laten zien.

Filmavond: Green Book
20:15 uur, Haastrecht, Theater Concordia
Nieuwe Concordia Filmavond met deze keer de film ‘Green Book’. Pianist Don Shirley is in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika. Tony Lip is voor hem de juiste man: een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter, die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book), die hen informeert over plekken waar Afro-Afrikanen welkom en veilig zijn. Kaarten à 9 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl

vrijdag 29 oktober

Ontdek Gemiva
16:00, Stolwijk, AC De Baanbreker
Maak kennis met de mogelijkheden voor een baan, opleiding, stage of vrijwilligerswerk bij de Gemiva-SVG groep. Aanmelden via www.gemiva-svg.nl/ontdekgemiva.

Najaarsbeurs Willige Langerak
19:00, Schoonhoven, Verenigingsgebouw De Bron, De Montignylaan 15A
De Hervormde Gemeente Willige Langerak houdt een najaarsbeurs met kleding, boeken, kerstartikelen en puzzels.

Kasper van Kooten: ‘Deeltijd’
20:15 uur, Haastrecht, Theater Concordia, Concordiaplein 1
Kasper van Kooten speelt zijn voorstelling ‘Deeltijd’. Hierin vertelt en zingt hij met veel zelfspot over onze gemene delers, over wat ons als volk toch zo verdeelt en over zijn eigen onverwoestbare zoektocht naar geluk om te delen. Liken vooraf hoeft niet, komen wel! Kaarten à 19,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl

zaterdag 30 oktober

Najaarsbeurs Willige Langerak
09:00, Schoonhoven, Verenigingsgebouw De Bron, De Montignylaan 15A
De Hervormde Gemeente Willige Langerak houdt een najaarsbeurs met kleding, boeken, kerstartikelen en puzzels.

Graffitiworkshop jongeren
12:00, Schoonhoven, parkeerplaats Sporthal De Meent
Bij de opening van ‘t Huis van Noord organiseert het jongerenwerk een graffitiworkshop voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Onder begeleiding van professioneel graffiti artiest en leraar Ruud Kooger gaan de jongeren een kunstwerk maken op houten platen van 120 bij 60 centimeter. Ruud leert de jongeren de beginselen van hoe om te gaan met een spuitbus en het maken van strakke lijnen. De workshop is gratis. Aanmelden via andrekuipers@stjjmh.nl. Er kunnen maximaal vijftien jongeren deelnemen aan deze workshop. Er zijn verder vele gratis activiteiten voor jong en oud in De Meent zelf. Allemaal van 12.00 tot 15.00 uur.

Ammers Halloween
19:00, Ammerstol
Voor jong en oud, trick or treats en haunted houses. Kom (verkleed) door het dorp, en heb een griezelig gezellige avond! Iedereen is vrij om rond te gaan. De plattegrond zal de 30e te vinden zijn op de facebookpagina van het evenement. Aanmelden voor je woning of een locatie in Ammerstol opgeven als trick or treat of haunted house kan door te mailen naar nikkinelisse@gmail.com.

Najaarsconcert Muziekvereniging Lekkerkerk
20:00, Lekkerkerk, Sporthal de Bakwetering
In een gevarieerd programma zullen alle orkesten van de vereniging zich presenteren. De Harmonie, het G-orkest, de Melody Percussion Band, de Lekkerkapel, het jeugdorkest Futura en de AMV-leerlingen (Algemeen Muzikale Vorming) zullen de verschillende onderdelen van het concert invullen. Daarnaast heeft de vereniging zich aangesloten bij het initiatief van de gemeente Krimpenerwaard om in de verschillende kernen met een kort muzikaal bezinningsmoment stil te staan bij de coronaperiode. Daarom zal het programma onder leiding van dirigent Ria Kornet worden geopend met het muziekstuk Fermate - Circles of Consolation. Als bijdrage aan de organisatiekosten zal een entreeprijs van 5 euro per persoon worden gevraagd.

Benefiet-Korenfestival
20:00, Stolwijk, Het Kwartier, Jan Steenlaan 16b
Het inmiddels traditionele Benefiet-Korenfestival wordt verzorgd door een viertal koren uit de Krimpenerwaard die voor het goede doel hun repertoire ten gehore brengen. Tickets kosten 10 euro en zijn te verkrijgen per email: nieuws@hetkwartierstolwijk.nl of af te halen bij Het Kwartier op werkdagen. Meer info op de website www.hetkwartierstolwijk.nl.

Ed Strulijaart in Isala Theater
20:15, Isala Theater, Capelle a/d IJssel
Ed Struijlaart timmert hard aan de weg met zijn succesvolle podcastserie Gitaarmannen en zijn wekelijkse radioshow bij Veronica. De Krimpenaar en vriend van het Isala speelt zijn persoonlijk programma, Alles op rood, in de grote zaal.

Halloween horror
20:15 Schoonhoven, Arto Theater
Toneelvereniging Arto Post Laboro heeft een horrorvoorstelling gemaakt die gebaseerd is op de gelijknamige film Angst. Een vrouw die in het verleden iemand heeft omgebracht, wordt ontslagen uit de gevangenis. Zij voelt echter opnieuw de drang om te doden. Op zoek naar een geschikte locatie komt ze aan bij een theater, waar niet veel later een groep samenkomt om te repeteren. Zo begint er een sadistisch spel. Regisseur Remco de Wildt brengt met Angst horror in het theater. Of horror nu draait om de spanning van het niet weten wanneer de moordenaar zal toeslaan of juist om een bloederig spektakel, Angst belicht beide kanten maar als het zaallicht eenmaal uitgaat kan je geen kant meer op. Kaarten kosten 11,50 euro per stuk en zijn te reserveren via www.artotheater.nl.

Voute Bingo met ‘Helemaal Top'
20:15 uur, Haastrecht, Theater Concordia
Ditmaal verzorgt Helemaal Top! een Tribute to the toppers. Rob van Zuijlen himself presenteert de avond en draait aan de balletjesmachine. Claudia zorgt met haar barteam voor de bitterballen, biertjes en wijntjes. Dresscode: black & gold (niet verplicht, wel leuk). Leeftijd 16+. Kaarten à 29,50 euro zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zondag 31 oktober

Halloween horror
20:15 Schoonhoven, Arto Theater
Toneelvereniging Arto Post Laboro heeft een horrorvoorstelling gemaakt die gebaseerd is op de gelijknamige film Angst. Een vrouw die in het verleden iemand heeft omgebracht, wordt ontslagen uit de gevangenis. Zij voelt echter opnieuw de drang om te doden. Op zoek naar een geschikte locatie komt ze aan bij een theater, waar niet veel later een groep samenkomt om te repeteren. Zo begint er een sadistisch spel. Kaarten kosten 11,50 euro per stuk en zijn te reserveren via www.artotheater.nl.

Musiq au Foyer: Kees Dusink
15:00, Krimpen aan den IJssel
Gitarist Kees Dusink was al sinds het prille begin gefascineerd door het spel van Peter Green (Britse bluesgitaristen uit de 60er jaren). Het bestuderen van zijn gitaarspel werd zijn levenswerk. Kees noemt dat zelf ‘in de huid kruipen van…', waarbij de karakteristieke timing en toonvorming van Peter Green als het ware aan zijn eigen DNA werd toegevoegd. Dit bleek een zeer geslaagde combinatie. Kaarten kosten 7,50 euro. Aanmelden via www.uitagendakrimpen.nl. Coronatoegangsbewijs verplicht.

The Reds Strats
15:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, De Markt 201
Dansen, praten, zitten, genieten van de muziek onder het genot van een drankje. Ticket: 7,50 euro, verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

maandag 1 november

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard
Nieuwe kaartavond bij klaverjasclub De Waard. Belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Ineke Zwijnenburg, 5.724; 2. Hans Mudde, 5.326 punten; 3. Maup Lindenburg, 5.076 punten.