• Tim de Mik speelt al op jonge leeftijd in het eerste team van Blue Sky.
• Tim de Mik speelt al op jonge leeftijd in het eerste team van Blue Sky. Foto: wijntjesfotografie.nl

Tim: Blue Sky-debutant van vijftien jaar

bergambacht • Op je vijftiende debuteren in een eerste team: Tim de Mik weet er alles van. Hij speelt sinds kort in de seniorenhoofdmacht van badmintonclub Blue Sky uit Bergambacht.

“Het was wel een flinke overgang”, erkent de Havo-4 scholier van het Willem de Zwijgercollege in Schoonhoven. “Het spelniveau in de zesde divisie ligt een stuk hoger dan ik gewend was in het lagere team waar ik eerst in speelde. Daarnaast was het vanwege de coronamaatregelen bijna een jaar geleden dat ik voor het laatst in een officiële wedstrijd in actie kwam. We badmintonden op de club wel tegen elkaar, maar dat is toch anders dan tegen een onbekende tegenstander. Dan gaat het echt om de punten en staat er meer spanning op, zeker als je in een eerste team uitkomt.”

Blue Sky 1 is met wisselend succes aan de competitie begonnen en vindt zichzelf na vier wedstrijden terug in de onderste helft van de afdeling. “We hebben op zich best een goed team, alleen hebben we wat pech met blessures van onze dames. Laura Timmer heeft last van haar knie en is al even niet inzetbaar en onze meest ervaren speelster Ingrid van Zoest is ook niet fit. Hierdoor moet ze het damesenkelspel laten schieten en komt ze alleen in de dubbelpartijen uit. Onze derde dame is Manouk van Vliet.”

Zelf weet Tim de Mik zijn draai aardig te vinden, al zijn er nog wel wat dingen aan zijn spel die volgens eigen zeggen verbetering behoeven: “Ik heb vooral moeite om mijn concentratie vast te houden in een partij. Soms loopt het een tijdlang hartstikke goed om vervolgens in een dip terecht te komen. Hoe dat komt? Geen idee, maar vervelend is het wel. Misschien heeft het ook met ervaring te maken en word ik van lieverlee wat constanter.” 

Samen met Arwin de Jong en Jelle van der Stoel vormt Tim de Mik het ‘mannengedeelte’ van Blue Sky 1. “Vooral Arwin speelt al heel lang badminton. Een goede speler. Kan ik een hoop van leren.”

Tim de Mik is al sinds zijn achtste lid van Blue Sky. “Een gezellige vereniging”, zo omschrijft hij zijn club. “Ik ben er twee keer per week te vinden. Op woensdag train ik en op vrijdag speel ik tegen andere leden of met mijn team. Voor corona begon heb ik hier ook mijn maatschappelijke stage gedaan door training te geven aan de kleintjes. Was erg leuk om te doen. Maar zelf spelen is en blijft het mooiste. Nu nog beter worden en het is helemaal top!”

Jan Timmer