Pijnlijk thuisverlies voor FC Perkouw

berkenwoude • FC Perkouw was vast van plan om collega-laagvlieger Dubbeldam op een nederlaag te trakteren, maar het tegenovergestelde gebeurde. De gasten gingen er met een 1-2 overwinning vandoor.

"Dat is een zware tegenvaller voor ons", toonde Perkouw-trainer Marc van der Zee zich allesbehalve gelukkig met de uitslag. De basis voor het verlies werd in de eerste helft gelegd. FC Perkouw bakte er in die fase niet al te veel van en Dubbeldam speelde zich naar een 0-2 voorsprong. Na wat omzettingen in de rust presteerde de thuisploeg iets beter en kwam het via Ruben de Vries nog op 1-2. Kansen op meer waren niet besteed aan de Perkouwers. "Ik ben teleurgesteld", aldus Van der Zee. "Deze nederlaag gaat gevolgen krijgen. Andere jongens verdienen een kans om zich in de kijker te spelen."

Bergambacht klopt koploper GSV

bergambacht • Bergambacht won in Gouda met 2-3 van koploper GSV en deelt nu met Haastrecht de koppositie. De gasten startten sterk en stonden na twintig minuten spelen met 0-2 voor dankzij goals van Pieter Meijer en Luuk Botter. Daarna gaf Bergambacht teveel ruimte weg aan de ervaren thuisploeg, die de aansluitingstreffer scoorde. In de tweede helft bracht Meijer de marge weer op twee. De blauw-zwarten verzuimden vervolgens de wedstrijd op slot te gooien. Daar waren genoeg kansen voor. “GSV kwam nog terug tot 2-3,” blikte Bergambacht-trainer Jerry de Groot terug, “maar de zege kwam niet meer in gevaar.” In de slotfase speelde Bergambacht met tien man, omdat Pieter Meijer twee keer geel kreeg.

Tijmen Raateland scoort vier keer

haastrecht • Haastrecht won vrij eenvoudig met 5-1 van WDS uit Driebruggen. De thuisploeg begon sterk en stond na tien minuten spelen al met 2-0 voor via twee goals van Thijmen Raateland. Met goed spel werd WDS van het kastje naar de muur gestuurd. Aardig wat kansen werden echter niet benut. Alleen Stephan Bakker liet het net bollen. In de tweede helft zakte het spel van Haastrecht in, maar ondanks dat creëerde het elftal van Marco Versloot genoeg kansen om in de dubbele cijfers te eindigen. Raateland scoorde nog twee keer en in de laatste minuut redde WDS de eer. Versloot: "We zijn klaar voor de derby tegen Stolwijk van aankomende zaterdag.”

Stolwijk geeft niet thuis

stolwijk • Stolwijk verloor het uitduel tegen het puntloze Moerkapelle met 2-1. In een slappe eerste helft van de kant van Stolwijk nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong. In de rust deed Stolwijk-trainer Robin van der Hulst wat omzettingen en leek het lek boven water toen Timo Verburg raak kopte. Verder kwam Stolwijk echter niet. Van der Hulst. "We toonden geen inzet. Ik hoop dat dit een les is voor de derby tegen Haastrecht.”