• Dave de Block bij de kokers van de 'B'tjes-actie'.
• Dave de Block bij de kokers van de 'B'tjes-actie'. Foto: Jan Timmer

Jubilaris steunt verenigingen

krimpen a/d ijssel • Albert Heijn Gebr. De Block viert zijn 25-jarig bestaan op winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel op verschillende manieren. Daaronder een 'B'tjes-actie', waarbij voor verenigingen en stichtingen uit Krimpen aan den IJssel en directe omgeving 10.000 euro te verdelen is.

"Het werkt als volgt", vertelt Dave de Block, samen met zijn vader en oom eigenaar van de familieonderneming. "Bij elke vijftien euro aan boodschappen ontvangen onze klanten een blauw muntje, dat ze vervolgens bij de ingang van onze supermarkt in een koker naar keuze kunnen stoppen. Elke koker vertegenwoordigt één lokale club of stichting. In totaal hebben zich er 28 bij ons aangemeld. Elke week maken we een tussenstand op en vanaf 15 november noteren we de eindstand. Daarna nodigen we de clubs en stichtingen uit om hun prijzengeld in ontvangst te nemen. Daarvoor hanteren we een verdeelsleutel. Niemand gaat dus zonder cheque naar huis."

'B'tjes'

De 'B'tjes-actie' van AH Gebr. de Block loopt inmiddels ruim een week. "De belangstelling is boven verwachting", zegt Dave de Block, terwijl hij naar de kokers kijkt. "Veel stichtingen en verenigingen hebben het tijdens de coronacrisis zwaar gehad en hebben vaak nu nog te maken met vervelende naweeën van die tijd. Zo zijn er flink veel clubs met ledenverlies en leverde men geld in doordat kantines gesloten bleven en activiteiten niet door gingen. Voor ons als middenin de Krimpense samenleving staande onderneming was dat de trigger om deze actie op touw te zetten. Immers: alle 'b'tjes' helpen."
De deelnemers aan de B'tjes-actie krijgen elk een dagdeel de gelegenheid om zichzelf in de winkel te promoten en aan het publiek duidelijk te maken waarom zij de muntjes zo goed kunnen gebruiken. "Daar wordt veel gebruik van gemaakt," stelt Dave De Block vast. "En nog leuker: onze klanten reageren er enthousiast op." AH Gebroeders de Block gaat in dit jubileumjaar ook zijn vele klanten niet vergeten. "Reken maar op leuke en interessante acties", vertelt Dave de Block. "En uiteraard vergeten we ook onze medewerkers niet in dit bijzondere jaar. Zes van hen zijn hier inmiddels al een kwart eeuw in dienst. Op hen zijn we extra trots, want zij en hun collega's zijn onze levende visitekaartjes. Er hebben al een paar jubileumvieringen plaatsgevonden. Nieuwe volgen."