TA Nimjae pakt prijzen op 'battle of lowlands'

krimpen aan den ijssel • Na een onderbreking van meer dan een jaar als gevolg van de coronamaatregelen, stond vorige week zaterdag eindelijk weer een officieel taekwondotoernooi op het programma: The Battle of the Lowlands 2021. 

Met een afvaardiging van twaalf deelnemers, onder wie vijf debutanten, vier coaches en drie scheidsrechters, vertrok Taekwondo Academy Nimjae uit Krimpen aan den IJssel, gesteund door een aantal supporters, zaterdagochtend vroeg naar het sportcentrum in Almere.
Bij het eerste programmaonderdeel tuls bleek dat de lange onderbreking en daardoor de onwennigheid Nimjae parten speelde. Daardoor konden alleen Lana van der Wende en Jazzlynn van der Weide in een onderling duel bepalen wie de bronzen medaille zou winnen. Lana trok daarbij aan het langste eind. Hoewel het resultaat dus enigszins tegenviel, leverde dit wel een ijkpunt op voor het huidige niveau en een focuspunt voor de trainingen, zag trainer Iwan Sleeuwenhoek.
Bij het sparren liet Nimjae zich als vanouds gelden. Met wilskracht en soms ook overmacht werd er in diverse poules gestreden om de medailles. Stanley van Oers werd derde; Jazzlynn van der Weide en Mats van Steen legden in hun poules beslag op de de zilveren medaille. Brandon Bassey, Cheyenne den Decker, Boyd Verspuij en Daniek Verveer wisten hun poules zelfs winnend af te sluiten.

Trainer Iwan Sleeuwenhoek kijkt tevreden en met trots terug op dit eerste toernooi na zo'n lange periode. Taekwondo Academy Nimjae traint op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag in de gymzaal aan de Dr. Thijsselaan in Krimpen aan den IJssel. Voor meer informatie:
voorzitter@nimjae.nl