Knook opgelucht na winst Dilettant

dubbeldam • Dilettant leek een comfortabele middag tegemoet te gaan na twee vroege treffers in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Dubbeldam.

In de 4e minuut tikte Jimmy Konings de 0-1 tegen de touwen, elf minuten later wist ook Colin den Otter het net te vinden: 0-2. Vlak voor rust slaagde de thuisclub er in iets terug te doen. Een goal die kennelijk zo inspirerend werkte dat Dubbeldam na de thee de mouwen nog eens extra opstroopte en met succes op jacht ging naar de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Michel Vredenborg die Dilettant vijf minuten voor tijd alsnog de driepunter bracht. “Daarover ben ik uiteraard opgelucht”, sprak trainer Edward Knook na de wedstrijd. “En over ons spel in de eerste helft ben ik zelfs zeer te spreken. Dat was uitstekend.” Smetje op de wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Joey van Bussel met een bloedende hoofdwond.

Degelijke overwinning

bergambacht • Bergambacht boekte een eenvoudige 4-1 overwinning op Moordrecht, dat na rust nog nauwelijks van de eigen helft afkwam. Luuk Botter zorgde voor de eerste Bergambachtse treffer. Na het missen van een aantal kansen kwamen de gasten uit het niets langszij. De snelle Twan Schmidt speelde zich knap vrij en de Bergambachtenaren konden met een voorsprong aan de thee. "In de tweede helft hadden we meer goals moeten maken dan de twee van Pieter Meijer en Rody Bezemer,” oordeelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot. "Moordrecht kwam er niet meer aan te pas.”

Haastrecht laat punten liggen

haastrecht • In een slordig duel speelde Haastrecht in Hazerswoudse-Dorp met 1-1 gelijk tegen Hazerswoudse Boys. Het waren na drie overwinningen de eerste twee verliespunten voor de Haastrechtenaren. Beide ploegen creëerden nauwelijks kansen. Het was volgens Haastrecht-trainer Marco Versloot een typische 0-0 wedstrijd, totdat een slippertje van doelman Rob de Wit de thuisclub aan een voorsprong hielp. "Toen moesten we plotseling in de achtervolging,” blikte Versloot terug. "Er kwam meer beleving in ons spel en gelukkig scoorde Tijmen Raateland een prachtige gelijkmaker. Dat maakte weer veel goed.”

Stolwijk sluit aan in het linkerrijtje

stolwijk • Stolwijk won thuis met 4-1 van Moordrecht, dat het na de aansluitingstreffer de thuisclub nog aardig lastig maakte. Nick Deelen en Joran van Stam, twee spelers die overkwamen uit Jongens onder 19, bezorgden Stolwijk een 2-0 voorsprong bij de rust. Moordrecht ging in de tweede helft met een versterkt middenveld spelen en daar had de thuisclub het even moeilijk mee. Na de 2-1 stonden de Stolkers flink onder druk. De trefzekere Simon Bos gaf Stolwijk wat meer lucht. Moordrecht verloor het geloof in een beter resultaat. Invaller Raymond Spierdijk bracht de marge op drie.