dinsdag 19 oktober

Workshop ‘Geloof in jezelf’
19:30, Krimpen aan den IJssel, Quality Life Center, Jozef Israëlsstraat 4
Coach voor eigenwaarde, rust en kracht Yvonne Balvert laat mensen ontdekken hoe ze meer eigenwaarde en zelfvertrouwen kunnen voelen. Dit door middel van waardevolle inzichten en praktische oefeningen. Er zijn in totaal zes bijeenkomsten, de kosten voor deelname bedragen 140 euro. Opgave via info@voeljegoedcoaching.nl / 0623349130. www.voeljegoedcoaching.nl/agenda

woensdag 20 oktober

Filmmiddag: Peter Rabbit
14:00, Haastrecht, Theater Concordia
Peter Rabbit is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Peter Rabbit, meneer Verhoef en buurvrouw Bea. Een heerlijke film voor de hele familie. Nu krijgt dit konijn de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action-animatiefilm. De strijd tussen Peter Rabbit en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Kaarten (kinderen 4,50 euro, volwassenen 9 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Bingo
14:00, Schoonhoven, Oranjeplaats 45B
WelZijn Krimpenerwaard en de Zonnebloem Schoonhoven houden een gezellige bingo. De kosten zijn 5 euro en er zijn leuke prijsjes te winnen. Opgeven via 085 066 23 70 of n.zaidi@welzijnkrimpenerwaard.com. Bij toegang wordt gevraagd een (papieren) QR code te tonen.

Jeugdcultuurland: Roofvogels & Uilenshow
15:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, De Markt 201
Na afloop is er eventueel de mogelijkheid om een vogel nog eens van dichtbij te bewonderen en er misschien zelfs even op de hand te nemen. Ticket: 7,50 euro per persoon. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.  

Veteranen inloopcafé
19:00, Krimpen aan den IJssel, Brandweerkazerne Deerenberg, Nieuwe Tiendweg 19
Alleen voor militairen met veteranenstatus en militairen in actieve dienst. RIVM-regels van kracht.

donderdag 21 oktober

Peuterochtend bij Speelotheek Reuzekeus
9:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Peuters hebben vaak behoefte aan spelen naast en met andere kinderen, maar mogen nog niet naar de peuterspeelplaats of de basisschool. Speciaal voor deze kinderen is er op donderdagochtend van 09.00 tot 11.00 uur de peuterochtend in gebouw De Tuyter, aan de Nachtegaalstraat. (Groot)ouders/verzorgers kunnen, onder het genot van een kop koffie of thee, met elkaar praten en de kinderen kunnen heerlijk spelen. De gastvrouwen zetten het speelgoed klaar. Soms zijn er voorleesuurtjes verzorgd door de Bibliotheek Krimpen of bijvoorbeeld een proefles 'Muziek op schoot' van de Muziekschool. De toegang is gratis.

Digitaal Café
10:00, Lekkerkerk, Bibliotheek, Talmastraat 1
Mensen die vragen hebben over internet, apps, tablet, het zetten van boeken op een e-reader of een smartphone kunnen terecht bij het Digitaal café van de Bibliotheek Krimpenerwaard. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om iedereen te helpen. Breng wel het eigen apparaat mee.

Egelhuisjes maken
14:00, Lopik, Dorpshuis De Schouw
Dorpshuis de Schouw in Lopik organiseert in samenwerking met de Wielewaal een kinderworkshop Egelhuisjes maken. Kosten zijn 2,50 euro per persoon. Materiaal, drinken en wat lekkers zijn inbegrepen. Opgeven is noodzakelijk, dit kan door te appen naar 06 2485 5446 of aan de bar van het dorpshuis.

Film Hors Normes in Arto Theater
20:15 Schoonhoven, Arto Theater
Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen, die nergens anders terecht kunnen. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

vrijdag 22 oktober

Ambachtendag: Touw van jou!
14:00, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard
Deze middag in de herfstvakantie staat helemaal in het teken van ambachten en wat je allemaal kunt maken van een schapenvacht, de takken van wilgen en hennep. Er is voor jong en oud een heleboel te beleven tijdens de ambachtendag. Er zijn interactieve demonstraties van touwslaan, wol spinnen en wilgenteenvlechten. Verhalenvertelster Stella vertelt tijdens het spinnen over schapenwol, bij Ineke kunnen kinderen zelf een kransje vlechten en Leo laat zien hoe vroeger touw werd geslagen op de Streekmuseum touwbaan. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan een herfstige knutselworkshop of een potje touwtrekken. Meer informatie staat op www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl.

Reptielenmiddag
16:00, Stolwijk, Het Kwartier, Jan Steenlaan 16
De reptielen komen er aan. Na het enorme succes van de vorige keer kan een vervolg uiteraard niet uitblijven. Hoe gaaf is het om zo’n slang te kunnen aaien of zelfs vasthouden. Andere prachtige, stoere reptielen zullen ook weer van de partij zijn. Natuurlijk is er ook weer een knutselcorner om iets moois te maken wat je mee naar huis kunt nemen als herinnering aan je favoriete reptiel. Tickets kosten 5 euro per persoon. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

zaterdag 23 oktober

Workshop Dot Painting
13:00, Schoonhoven, De Oude Apotheek, Haven 67
Dot Painting is de traditionele schildertechniek van de aboriginals (Australië) en is een heel leuke en ontspannen bezigheid. Je zou het kunnen vertalen als schilderen met verfdruppels. Bij de workshop ‘De liefdevolle boodschap van je hart’ leer je de basistechniek van dot painting, voel je de rust van creatief bezig zijn met dot painting en volg je een korte meditatie. De workshop kost 70 euro. Schilderervaring is niet nodig. Meer informatie op www.creatiefintveld.nl.

Corona bezinningsmoment
20:00, Haastrecht, Hervormde kerk, Kerkplein 9
Muziekvereniging Concordia voert het werkstuk van Klaas Coulembier uit in Haastrecht. Aansluitend speelt de vereniging een passend stuk uit eigen repertoire. Dit alles onder leiding van Mark Tempelaars, dirigent. Joke Molenaar-Sosef leidt het bezinningsmoment.

Rock & Roll Night
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Terug in de tijd met spetterende dansdemo’s. The Cosy Rockers met muziek uit eind jaren 50 en begin jaren 60. Losgaan op instrumentale en vocale nummers van o.a. The Shadows, Cliff Richard, Elvis Presley, The Everly Brothers, Buddy Holly en Chuck Berry. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Toneelgroep Dorst
20:15 Schoonhoven, Arto Theater
Charlotte Brontë, de schrijfster van Jane Eyre en haar broer Branwell, twee mensen met literaire ambities. Charlotte proeft door haar doorzettingsvermogen en nietsontziende ambitie uiteindelijk het succes. Haar broer Branwell – de grote belofte van wie het meest werd verwacht – richt zichzelf te gronde en gaat kapot aan een fatale liefde. Een voorstelling over liefde, vriendschap, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld dat mensen – vooral vrouwen – onderdrukt.

zondag 24 oktober

Verhalen Café
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
Verhalen Café van de Verhalencompagnie. In ieder Verhalencafé draait het uiteraard om verhalen. Er is een open podium voor de ervaren en minder ervaren vertellers. Iedereen met een leuk, mooi, interessant verhaal van 10 minuten is welkom om dit te komen vertellen. Na de pauze is er altijd een optreden van een (semi) professioneel verhalenverteller. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.verhalencompagnie.nl/kaarten-verhalencafé.

Goud voor Oud
15:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, De Markt 201
Goud voor Oud is een ontmoetingsprogramma voor ouderen waar, naast elkaar ontmoeten, informatievoorziening en ontspanning centraal staan. Spreker Peter Stuurman beleefde de Elfstedentocht op de fiets en komt zijn verhaal vertellen. Muziek is van Perry Zuidam. Gratis toegang. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

maandag 25 oktober

‘Leven met verlies'
13:15, Krimpen aan den IJssel, Buurtkamer De Kajuit, Binnenvaart 3
Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Hoe we hier op reageren en mee omgaan is heel persoonlijk. Samenkomen op een contactmiddag om je verhaal met anderen te delen kan helend werken. Geestelijk verzorger Willemieke Schippers - Kuijl van Zin in Krimpen leidt het gesprek. Vooraf aanmelden via mantelzorg@krimpenwijzer.nl.