Wandelgroep naar Marathon Challenge

lekkerkerk • Wandelgroep ‘Looprecept Lekkerkerk’ van psycholoog Bernt Hellmann doet zaterdag mee aan de Marathon Challenge Rotterdam. 

“We zullen dan onze laatste 1 kilometer en 195 meter lopen van de Erasmusbrug naar de Coolsingel en daarmee de ruim 42 kilometer van onze wandelmarathon volmaken”, vertelt Hellmann. “We gaan Lekkerkerk wandelend vertegenwoordigen in de havenstad en op de Coolsingel. En daar zijn we trots op!”


Literaire middag met Annejet v/d Zijl 

regio • Stichting Kunst en Cultuur Lopik houdt zondagmiddag 7 november een literaire middag met schrijfster Annejet van der Zijl. Zij vertelt over haar nieuwste boek Fortuna’s kinderen. 

Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath, die zijn hart verliest aan de jonge slavin Juliette. Het boek is een twee eeuwen omspannende, actuele familiesaga over mensen die hun leven niet laten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.
Er is tijdens de literaire middag volop gelegenheid om vragen te stellen en de schrijfster zal na afloop haar boeken signeren. De bijeenkomst vindt 7 november plaats in dorpshuis de Schouw te Lopik, aanvang 15.00 uur. Entree: 10 euro, reserveren kan via: dienyscheffer@outlook.com


Krimpense kerken: schoenendoosactie

krimpen aan de Lek • Ook dit jaar organiseren de Ontmoetingskerk en de Hervormde Gemeente van Krimpen aan de Lek de actie ‘Schoenendoos'.

Op zaterdag 13 november kunnen tussen 9.00 en 12.00 uur de versierde schoenendozen in de Ontmoetingskerk worden gebracht. De met schriftjes, pennen, speelgoed etc. gevulde dozen gaan naar kinderen die in armoede leven.