Activiteitenclub chronisch zieken

krimpen aan den ijssel • Vanaf 3 november gaat de 'activiteitenclub chronische ziekte' weer van start.

De activiteitenclub is opgericht door een aantal inwoners van Krimpen aan den IJssel, die zelf een chronische ziekte hebben. Ervaringsdeskundige Ingrid vertelt: “Als je te maken hebt met een chronische ziekte is dat vaak niet zichtbaar. Mensen verwachten zeker na verloop van tijd dat je ermee leert leven. Maar dat betekent niet dat de klachten weg zijn. Op de activiteitenclub ontmoeten we lotgenoten. Er is ruimte om te praten, maar dat is zeker niet het hoofddoel van de ontmoeting. Samen een gezellige avond hebben is dat wel.”

Janny vult aan: “Vaak zijn er voor ouderen verschillende activiteiten om samen te komen, maar voor mensen in de leeftijd van 45 tot 65 jaar eigenlijk niet. Daarom hebben wij deze club opgericht. We hebben wel een chronische ziekte, maar kunnen ook heel veel. En samen is toch leuker dan alleen. Daarom bepalen we met elkaar wat we elke maand doen. Denk daarbij aan een filmavond, samen koken, een spelletje doen enzovoorts.” 

De activiteitenclub wordt elke eerste woensdag, van 19.00 t/m 21.00 uur, gehouden in buurtkamer de Kajuit, Binnenvaart 3 te Krimpen aan den IJssel.

Ingrid en Janny: "We zouden het leuk vinden als er meer mensen deel zouden nemen. Aanmelden kan via welzijn@krimpenwijzer.nl of het vrijwilligersloket."