Dier van de week: Tommie

krimpen aan den ijssel • In samenwerking met Dierenopvangcentrum Krimpen vraagt Het Kontakt wekelijks aandacht voor een dier dat een nieuw thuis verdient. Deze week: Tommie (zie voor de foto het bericht hieronder).

"Tommie zoekt met spoed een plekje. Omdat deze kater veel stress ervaart in het asiel, wat uiteraard niet goed is voor zijn gezondheid, zijn we met spoed op zoek naar een stressvrij plekje waar hij alle aandacht kan krijgen en waar zijn medische problemen verder behandeld kunnen worden", licht locatiebeheerder Maribelle van Rutten toe.

Struviet
Tommie is een 'gezellige kater' van 2,5 jaar. Van Rutten; "Hij is bij ons gekomen, omdat hij veel stress ervoer van de andere kat in huis. Hierdoor heeft hij struviet ontwikkeld, waarvoor hij nog onder behandeling is. Tommie is een leuke, gezellige en speelse kat die graag bij je is en geniet van aandacht. Hij staat ons altijd op te wachten in de ochtend en 'kletst' dan de oren van ons hoofd. Tommie krijgt voor zijn blaas speciaal voer. We verwachten dat hij in een stressvrije omgeving en met dit voer klachtenvrij kan worden. In het ergste geval zal hij in de toekomst een penisamputatie moeten ondergaan als de klachten niet overgaan of terugkeren. Tommie kan met de juiste behandeling een fijn lang leven hebben en dat verdient deze lieverd ook."
Voor Tommie wordt een rustig huishouden gezocht zonder (klein)kinderen, honden en andere katten: "Tommie is het gewend om enkel binnen te wonen. Wel is het fijn als hij in de toekomst kan genieten van het zonnetje op een 'catproof' afgezet balkon."

Kennismaken
Voor degene die Tommie een fijn thuis kan bieden, plant de dierenopvang in Krimpen aan den IJssel graag een kennismaking in.
Stuur hiervoor een mailtje met informatie over de gezinssamenstelling, woonsituatie en eventuele eerdere ervaring met katten naar: krimpen@dierenbescherming.nl.