• Burgemeester Vroom bekijkt enkele creaties.
• Burgemeester Vroom bekijkt enkele creaties.

Nieuwe expositie en ambachtendag

krimpenerwaard • De maand oktober staat bij Streekmuseum Krimpenerwaard in het teken van werk, werk en nog eens werk. 

In samenwerking met Atelier de Zwaan levert het streekmuseum een bijdrage aan de Maand van de Geschiedenis in de vorm van de tentoonstelling: 'Ambacht = Kracht'. Op 1 oktober werd deze expositie feestelijk geopend. De werken van de kunstenaars van De Zwaan zijn voorlopig nog in de expositieruimte te bekijken.
Om oude ambachten extra in het zonnetje te zetten, organiseert het Streekmuseum in samenwerking met Synerkri op vrijdag 22 oktober een ambachtendag. Deze middag in de herfstvakantie staat geheel in het teken van ambachten en wat er allemaal gemaakt kan worden van een schapenvacht, de takken van wilgen en hennep.

Er is voor jong en oud het nodige te beleven. Er zijn interactieve demonstraties van touwslaan, wol spinnen en wilgenteenvlechten. Verhalenvertelster Stella vertelt tijdens het spinnen over schapenwol, bij Ineke kunnen belangstellenden zelf kransjes vlechten en Leo laat zien hoe vroeger touw werd geslagen op de Streekmuseum-touwbaan. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan een herfstige knutselworkshop of een potje touwtrekken.

Zie voor meer informatie de website:


q www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl