• Thea Gubb en Jaap Rusch voor De Boog, de nieuwe thuishaven van bridgeclub De Verbinding
• Thea Gubb en Jaap Rusch voor De Boog, de nieuwe thuishaven van bridgeclub De Verbinding Foto: Jan Timmer

De Verbinding bridget verder in De Boog

krimpen aan den ijssel • Na een flinke zoektocht is bridgeclub De Verbinding erin geslaagd een nieuw onderkomen te vinden. Sinds begin oktober vinden de wekelijkse speelsessies plaats in sporthal de Boog. 

"Een opluchting”, zegt voorzitter Thea Gubbi. "Want we waren na ons vertrek uit De Pannenkoe tijdelijk ‘dakloos'. Vanaf het moment waarop ons werd meegedeeld dat de grote zaal van het restaurant voor andere doeleinden zou worden gebruikt en wij naar de kleine zaal moesten verkassen, was ons duidelijk dat we met onze 180 leden beter naar een andere plek konden uitzien. Uiteindelijk kwamen we bij sporthal De Boog uit, waar we een ruime behuizing en voldoende parkeerruimte treffen. We zijn een vijfjarige huurovereenkomst aangegaan met Synerkri.”
Daarmee komt voor De Verbinding meteen ook een einde aan een anderhalf jaar durende periode van gedwongen 'bridgerust'. Secretaris Jaap Rusch: "Voor de meeste leden staat bridge gelijk aan ontmoeting en gezelligheid. Dat zo lang hebben moeten missen was zwaar. Daarnaast heeft de gedwongen rustpauze door corona ervoor gezorgd dat een flink aantal mensen is afgehaakt. We hebben nog 120 van de 180 leden over. Veel van de 'vertrekkers' voeren angst voor corona aan als reden. Anderen zochten mede vanwege de drukte rond de Algerabrug een andere vereniging. We hopen dat er, nu we weer gestart zijn, veel mensen terugkomen naar de uitnodigende locatie die De Boog is.”
Zelf is Jaap Rusch al sinds zijn militaire diensttijd een enthousiast bridger. Hij zag de denksport zich in de jaren zeventig van de vorige eeuw stormachtig ontwikkelen, mede onder invloed van een door het Nederlandse koppel Kreijns/Slavenburg behaalde wereldtitel in 1966. Een veelbekeken televisie-bridgecursus van de AVRO deed de rest: Nederland ging massaal aan het bridgen. "In Krimpen aan den IJssel gebeurde dat in nog heviger mate”, weet Thea Gubbi. ‘Dat had alles te maken met de bridgecursussen die mevrouw Van der Wiel bij het NUT gaf. Het leidde ertoe dat er in het dorp een stuk of twaalf bridgeclubs werden opgericht: ongekend! Heden ten dage zijn er daar nog zo'n zeven van over, waaronder De Verbinding. Qua ledental behoren we tot de grootste hier.”

‘Uiteraard willen we dat graag blijven”, glimlacht Jaap Rusch. "Vandaar dat we iedereen die de spelregels begrijpt willen uitnodigen zich bij ons aan te sluiten. We spelen iedere maandag van 13.00 tot 17.00 uur in De Boog." Voor meer informatie en/of aanmelding is een mailtje naar jaap.rusch@kpnplanet.nl genoeg.