'Als mantelzorger uit balans: wat nu?

regio • Vereniging Een Handreiking -afdeling Hart van Holland- houdt woensdag 10 november een regioavond met als thema: 'Als mantelzorger uit balans, wat nu?' De bijeenkomst wordt vanaf 19.30 uur gehouden in De Oude Pastorie, Stationsplein 17 te Gouda (achter de kerk van de GGiN). 

Spreekster is Marianne Vermeer, gedragstherapeut van Deviaa, begeleidingscentrum voor psychosociale hulpverlening te Zwijndrecht. Naast de lezing is er ook ruim gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en gelegenheid om actief aan het gesprek deel te nemen. De avond is vrij toegankelijk, al zal er voor de onkosten een collecte gehouden worden.

Vereniging Een Handreiking is er met name voor familieleden (en andere betrokkenen) die met de zorg van een psychiatrische patiënt te maken hebben. Een Handreiking wil graag een helpende hand bieden aan gezins- en familieleden door het geven van ondersteuning en informatie en door het behartigen van hun belangen in de zorgketen. Het richt zich daarbij op onderling contact, advies en voorlichting en belangenbehartiging. 


Open huis Goudse Waarden

gouda • Op vrijdag 5 november is er bij De Goudse Waarden een open huis van 18.30 tot 20.30 uur. Open huis locaties zijn: Kanaalstraat 31 (vmbo), Groen van Prinsterersingel 44 (mavo, havo, atheneum, gymnasium en tweetalig onderwijs), H.J. Nederhorststraat 2 (praktijkonderwijs). 

In de week van 1 tot en met 5 november organiseert De Goudse Waarden de week van Future, Tech & Health. Hierin worden groep 8-leerlingen meegenomen op ‘experience' in de technologie van de toekomst.

Het programma maakt onderdeel uit van een kennismakingsweek op de vmbo-locatie van De Goudse Waarden, die op 5 november wordt afgesloten met een open huis voor alle locaties.