Groepen 3 genieten van muzikale theatervoorstelling

krimpen a/d ijssel • Tweehonderd kinderen van de groepen 3 uit het basisonderwijs bezochten vrijdag een muzikale theatervoorstelling in De Tuyter.

Synerkri, Bibliotheek Krimpen en Muziekschool Krimpen sloegen de handen ineen en namen het initiatief om tijdens de Kinderboekenweek een kosteloos aanbod te doen aan de scholen. 

De voorstelling van Jeroen Schipper sloot aan bij het thema van de Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’. Jeroen zong zijn leukste liedjes over beroepen: o.a. eierkoekenbakker, bouwvakker, kapper, brandweerman en dokter. Op speelse wijze werden kinderen gedurende een klein uur geënthousiasmeerd en vermaakt. De kinderen van groep 3 hebben luidkeels meegezongen en meebewogen op de muziek. 

Jeroen Schipper (Rotterdam, 1972) is muziekdocent en liedjesmaker. Hij is onder andere bekend van zijn liedbundels Rood Rood Mannetje, Zinglish en Swingen als een kangoeroe. Tevens schrijft hij liedjes in opdracht, o.a. voor de muziekmethode 123ZING. 

Buiten de voorstelling om hebben de bezoekende groepen een lespakket ontvangen bestaande uit een lesbrief van de Bibliotheek en een videoles van de Muziekschool die vrijblijvend voorafgaand of na de voorstelling in de klas gebruikt kunnen worden. En alle bezoekende groepen kregen na afloop een gesigneerd boek ‘Willewete....Muziek', waar Jeroen medeauteur van is.