Infobijeenkomst hersenletsel

regio • De Gemiva-SVG Groep houdt maandag 18 oktober een online-informatiebijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten. De bijeenkomst gaat over behandelprogramma Hersenz, dat gericht is op mensen die klaar zijn met revalideren. Op de locatie in Gouda worden inwoners van de de regio Midden-Holland behandeld. 

Niet-aangeboren hersenletsel heeft een enorme impact op het leven van de getroffene en zijn/haar naasten, weet Jeroen Lievers, manager Hersenz. “Van het ene op het andere moment – door bijvoorbeeld een beroerte of ernstig ongeluk – staat je leven op zijn kop. Hoe pak je na je revalidatie de draad weer op? Hersenz kan daarbij helpen."

Het programma bestaat uit zogeheten bouwstenen en persoonlijke behandeldoelen. Mensen leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel, zoals motorische beperkingen, vermoeidheid, concentratieproblemen en psychische problemen. De behandeling is gericht op verbetering van kwaliteit van leven en kan zes maanden tot twee jaar duren. Tijdens de online-bijeenkomst op 18 oktober geeft een behandelaar uitleg over het programma. Een ervaringsdeskundige vertelt wat de behandeling voor zijn of haar leven heeft betekend. Er is ruimte voor vragen. De online bijeenkomst duurt een uur. 

Aanmelden kan via www.hersenz.nl (knop informatiebijeenkomsten).