woensdag 13 oktober

Kinderboekenweekgames
14:00, Schoonhoven, Bibliotheek
Het is Kinderboekenweek met dit jaar als thema ‘Worden wat je wil’. Wat is er nou leuker voor kinderen dan ontdekken wat ze willen worden met behulp van een serious game? In de bibliotheek kunnen kinderen games spelen. Ze ontdekken dan hun talent, maken kennis met unieke beroepen en ontdekken boeken die passen bij hun interesse. De games zijn het leukst voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Deelname is gratis en reserveren niet nodig.

Kledingverkoping
14:00, Krimpen aan den IJssel, Seba-kerk, Koningin Wilhelminaplein 1
Een tweedehands kleding- en speelgoedverkoping. Tijd: 14:00 tot 16:00 uur en 18:30 tot 19:30 uur. Kinderkleding vanaf maat 74, dameskleding en speelgoed. De opbrengst is bestemd voor de zending.

donderdag 14 oktober

Moorddiner in het Cultuurhuis
18:30, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, De Markt 201Na het succes in 2017 organiseert toneelvereniging KDO in samenwerking met het Cultuurhuis en grand café Siep weer een moorddiner. Een moorddiner is de perfecte combinatie van een heerlijk diner en een live ‘detective’. Plaats delict is plaats diner: bloedstollend en ijskoud aan tafel geserveerd. Aanwezigen proberen met vrienden/familie/collega’s de zaak te kraken.

Workshopserie houtbranden
19:30, Lekkerkerk, Tiendweg west 14a
Annette Both vertelt hoe de deelnemers met de brandpen aan de slag gaan. Neem gerust eigen geprinte voorbeelden mee, anders liggen er mappen vol ideeën. Er worden bijvoorbeeld onderzetters, pollepels, kistjes, houtschijven en naambordjes gebruikt. Aanmelden (uiterlijk een week van te voren) kan voor één avond (25 euro) of de hele serie (115 euro). De andere workshops zijn op 11 november, 6 januari, 10 februari en 10 maart. Aanmelden kan via apmboth@hotmail.com of 06 1826 0535 / 0180 661413.

Film: Suffragette
20:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
‘Suffragette’ volgt de begindagen van de feministische beweging in het Verenigd Koninkrijk en hun strijd om één van de meest fundamentele grondrechten: stemrecht. Toegang kost 5 euro. Coronatoegangsbewijs verplicht.

vrijdag 15 oktober

Proeverij van Streekwinkel Krimpenerwaard
14:00, Bergambacht, De Schakel
Streekwinkel Krimpenerwaard organiseert in samenwerking met lokale boeren, telers en andere ambachtelijke producenten een proeverij. Tussen 14:00 en 16:00 uur is iedereen van harte welkom om streekproducten te proeven. Locatie: De Schakel (achterzaal), Schoolstraat 24.

Moorddiner in het Cultuurhuis
18:30, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, De Markt 201
Na het succes in 2017 organiseert toneelvereniging KDO in samenwerking met het Cultuurhuis en grand café Siep weer een moorddiner. Een moorddiner is de perfecte combinatie van een heerlijk diner en een live ‘detective’. Plaats delict is plaats diner: bloedstollend en ijskoud aan tafel geserveerd. Aanwezigen proberen met vrienden/familie/collega’s de zaak te kraken.

Pubquiz in De Tuyter
20:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
De vele rondes met verschillende soorten vragen maken de quiz toegankelijk voor vrijwel iedereen. Hoe leuk is het om samen met vrienden of familie een team te vormen en de strijd aan te gaan met de andere teams? Een ticket is voor 1 team, die uit maximaal 6 personen mag bestaan. Meer informatie op www.tuyter.nl. Coronatoegangsbewijs verplicht.

Muziekspektakel Zoutmus
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Zoutmus is terug met een nieuwe voorstelling. Ze breiden hun wereld uit en zetten alles in de tweede versnelling. Méér muziek, méér sceyenes en minder ellenlange potjes monopoly. De onnavolgbare wereld van Zoutmus blijkt een gat in de muur. Zoutmus neemt bezoekers mee in een avondvullende show vol spektakel, live muziek, verwarring en laat mensen lachen.

Winnares ‘De Slimste Mens’ in Het Kwartier
20:30, Stolwijk, Het Kwartier, Jan Steenlaan 16B
De kersverse winnares van ‘De Slimste Mens’, de cabaretière Lisa Loeb, treedt op in theater Het Kwartier in Stolwijk. Voorheen maakte zij deel uit van het cabaretduo ‘Matroesjka’, maar vanaf dit seizoen treedt Loeb op met haar soloprogramma ‘Extase’. Extase is een hypermuzikaal cabaretspektakel over de moed om je angsten te overwinnen. Gewapend met twee muzikanten remixt Lisa Loeb stand-up comedy met persoonlijke verhalen, stampende elektropop met loebzuivere zang en diepzinnige levensinzichten met een Disneylied. Tickets voor de voorstelling in zijn verkrijgbaar bij Het Kwartier of te reserveren via de website https://www.hetkwartierstolwijk.nl.

zaterdag 16 oktober

Moorddiner in het Cultuurhuis
18:30, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, De Markt 201
Na het succes in 2017 organiseert toneelvereniging KDO in samenwerking met het Cultuurhuis en grand café Siep weer een moorddiner.Een moorddiner is de perfecte combinatie van een heerlijk diner en een live ‘detective’. Plaats delict is plaats diner: bloedstollend en ijskoud aan tafel geserveerd. Aanwezigen proberen met vrienden/ familie/collega’s de zaak te kraken.

Abba Tribute band
19:30 uur, Lopik, In ‘t Witte Paard, Cabauwsekade 42
Ga terug in de tijd met THE BEST Abba tribute en zing mee met hits zoals ‘Dancing Queen', ‘Mamma Mia' en ‘Waterloo'. Kaarten verkrijgbaar in het café voor 16 euro in de voorverkoop of online via https://eventree.nl/evenement/abba-tribute-in-t-witte-paard-2021/. Aan de kassa 20 euro (indien niet uitverkocht).Leeftijd 18+, toegang met coronacheck app en geldige legitimatie. Eerder verkochte kaarten blijven geldig.

Muziek in Gouderak
20:00, Gouderak, Dorpshuis, Johan Brouckplein 11
Vorig jaar is muziekvereniging Caecilia gestopt met de activiteiten. Maar dat betekent niet dat de muziek uit Gouderak is verdwenen. De meeste leden zijn verder gegaan met musiceren. Een flinke groep is lid geworden van muziekvereniging KNDA uit Moordrecht. Deze vereniging geeft daarom een concert in Gouderak. Hierbij zullen ook herinneringen aan Caecilia opgehaald worden. Entree is gratis, maar gezien het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk, dit kan via concert16oktober@gmail.com.

Cabaret: ‘Dit is het nou'
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt. Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao? In ‘Dit is het nou' observeert Janneke er weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden.

zondag 17 oktober

Sunday Morning Hour dienst
10:00, Lekkerkerk, Grote- of Johanneskerk, Kerkplein 4
Protestantse Gemeente te Lekkerkerk houdt een Sunday Morning Hour dienst met het thema: ‘Ik zal er zijn'. Bezoekers kunnen luisteren naar en meezingen met de Fishermans band en inspiratie halen uit de korte overdenking van Ds. Rob Maas. Daarna kunnen aanwezigen koffie komen drinken in de Ichthuskerk om elkaar te ontmoeten en na te praten. De dienst is ook online te volgen via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/932-Protestantse-Gemeente-te-Lekkerkerk.

Kruispoortlezing
14:00, Schoonhoven, Remonstrantse Kerk, Kruispoortstraat 8
In deze Kruispoortlezing wordt door theologe/journaliste Trees van Montfoort een lezing gegeven over haar boek 'Groene Theologie'. Dit boek is als beste theologieboek van het jaar 2019 gekozen. In haar boek geeft ze de verbinding aan tussen duurzaamheid, theologie en ecologie, waarin het een zoektocht is naar een gelovig denken dat recht doet aan God, aan de aarde en aan de mensen arm en rijk. Toegangsprijs is 5 euro, inclusief koffie en thee.

maandag 18 oktober

Digitaal café
15:00, Bergambacht, Bibliotheek, Esdoorn 1
Mensen die vragen hebben over internet, apps, tablet, het zetten van boeken op een e-reader of een smartphone kunnen terecht bij het Digitaal café van de Bibliotheek Krimpenerwaard. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om iedereen te helpen. Breng wel het eigen apparaat mee.

Jeugdcultuurland: Kinderbingo
15:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, De Markt 201
In de herfstvakantie zijn er weer leuke activiteiten voor kinderen in het Cultuurhuis. Ticket: 5 euro per persoon. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.