Natte voeten bij veldloop

regio • Als de herfst zijn intrede doet, dan verlaten hardlopers het natte asfalt en wordt het crossseizoen geopend. Zo ook bij AV Start uit Lekkerkerk, waar zondag de veldloop op het programma stond.

Gestart werd er op de ijsbaan van sportpark Weydehoeck en het 1.500 meter lange parcours ging slingerend over de grasstroken in het park en over de dijkjes van de ijsbaan. Het gras was nog nat van de ochtenddauw, waardoor natte voeten onvermijdelijk waren. De dames liepen drie ronden en Janet Rietveld uit Ammerstol kwam als eerste in een tijd van 23 minuten 46 over de finish. De vijf ronden bij de heren werden door Cornelis Verboom uit Krimpen aan den IJssel (30:27) als eerste beslecht.

De veldloop was de eerste wedstrijd zonder beperkende maatregelen, waardoor de organisatie een grotere toeloop had verwacht. Deze bleef echter uit, waarschijnlijk vanwege een drukke hardloopkalender aangezien in deze weken ook veel uitgestelde hardloopwedstrijden plaatsvinden. De volgende wedstrijd van AV Start, waarbij de lopers weer natte voeten zullen krijgen, is de Loetcross van zondag 28 november.