Puntje voor Schoonhoven

schoonhoven • Schoonhoven speelde in en tegen Streefkerk met 2-2 gelijk in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. De Schoonhovenaren startten sterk, maar creëerden weinig kansen. Een ongelukkige handsbal van Mark Kruiper leverde de thuisploeg een strafschop op, die dankbaar benut werd. In de tweede helft kopte Kruiper raak uit een hoekschop en kort daarna zette Mo el Harracha het elftal van Raymond van der Kort op voorsprong. “Ik dacht dat we als team over het dode punt heen waren en dat we vrijuit konden voetballen,” vertelde Van der Kort na afloop. “Helaas gebeurde dat niet en Streefkerk kwam weer langszij. De ploeg werkt hard en gelukkig raakt de ziekenboeg steeds leger. Spits Willem Paul van der Heijden maakte inmiddels twee invalbeurten en komt in zijn ritme.”


Stolwijk zakt door de ondergrens

stolwijk • Stolwijk kwam in Waddinxveen niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen ASW. In een wedstrijd in een te laag tempo nam de thuisploeg uit het niets de leiding. Stolwijk schok wakker en stond na een half uur spelen met 1-3 voor. Simon Bos (2x) en Arie Plug scoorden.  “De jongens zijn fit, dus ik verwachtte een positief verloop van het restant,” verzuchtte Stolwijk-trainer Robin van der Hulst na het verwerken van het onnodige puntverlies. “Na balverlies op het middenveld lag vlak voor rust de aansluitingstreffer in ons net. In de tweede helft bakten we er niets meer van en maakte ASW nog gelijk ook.”


Benauwde zege 

haastrecht • Koploper Haastrecht boekte een nipte 2-1 zege op het Polsbroekse SPV’81, dat door een goal van Sander Koolwijk op voorsprong kwam. De ervaren Rogier Schröder, die in elke competitiewedstrijd tot nu toe scoorde, schoot de gelijkmaker tegen de touwen. SPV’81 drong aan en forceerde vlak voor rust een strafschop, die Haastrecht-doelman Rob de Wit stopte.  “In de rust heb ik het een en nader omgezet,” vertelde Marco Versloot, die meer inzet verwachtte van zijn spelers. “Job Vloedgraven maakte de 2-1 en gezien het aantal kansen hadden we de wedstrijd kunnen beslissen. Nu bleef het spannend tot het einde. In de slotfase werd nog een goal van SPV’81 wegens buitenspel door de scheidsrechter, die het zelf constateerde, afgekeurd.”


Nipte nederlaag 

ammerstol • Ammerstol verloor in Gouda met 2-1 van GSV, dat na drie duels met Haastrecht de ranglijst aanvoert. In het eerste half uur hadden de Ammerstollenaren niets te vertellen tegen het geroutineerde GSV. De thuisclub kwam verdiend aan de leiding. Vlak voor rust kopte Owen van der Wouden raak uit een hoekschop. De tweede helft, waarin GSV opnieuw op voorsprong kwam, was er een met incidenten. Naast een handvol gele kaarten kreeg elk team een rode kaart. Dave Straver legde een doorgebroken speler neer, waarna tumult ontstond. Het lukte Ammerstol in de hectische slotfase niet de gelijkmaker te forceren.