• Hans van As en Marissa van den Herik: blij met komst SDK in Crimpenersteyn.
• Hans van As en Marissa van den Herik: blij met komst SDK in Crimpenersteyn. Foto: Jan Timmer

Nieuwe locatie Dagbesteding

krimpen a/d ijssel • Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard krijgt er een nieuwe locatie bij. Vanaf 14 oktober start het een dagbestedingsproject in Zorgcentrum Crimpenersteyn te Krimpen aan den IJssel. Verstandelijk beperkte deelnemers en begeleiders worden daar ingezet in het restaurant. Niet alleen SDK is erg blij met deze mooie aanwinst, ook binnen Crimpenersteyn zijn de reacties positief. 

“We hebben enkele maanden geleden contact gezocht met stichting Dagbesteding Krimpenerwaard”, vertelt Hans van As, manager Horeca van De Zellingen (de organisatie waar Crimpenersteyn onder valt. “Er staat een behoorlijke druk op de zorg. Enerzijds heeft dat te maken met een tekort aan medewerkers, anderzijds met knellende budgetten. Dat laatste zorgt ervoor dat er ook meer druk is ontstaan op de exploitatie van bijvoorbeeld een inpandig restaurant zoals hier in Crimpenersteyn. Eén van de daarmee samenhangende vragen was hoe we op dat vlak kunnen besparen om meer handen aan het bed te krijgen. We zagen de oplossing in het zoeken naar een maatschappelijke partner die het restaurant mede kan runnen. Die vonden we in SDK! Daar zijn we erg blij mee. Niet in het laatst ook voor onze bewoners. Wij doen niet alleen ons uiterste best om hen te voorzien van kwaliteitszorg, maar we willen ook hun welzijn bevorderen. Dat doen we op diverse manieren. Een restaurant dat dient om de maaltijd te gebruiken, een verjaardag te vieren, koffie te drinken en andere mensen te ontmoeten vormt daarin een uiterst belangrijke factor. Nu we daarin gaan samenwerken met SDK kunnen we onze horecafaciliteiten zelfs nog breder gaan aanbieden in de wijk waarin Crimpenersteyn gevestigd is. Dat is een mooi perspectief.”

Restaurant-leidinggevende Marissa Bonte is al even enthousiast als haar collega Hans van As. "Al bij het eerste gesprek met SDK-directeur Arjenne Timmer voelden we een sterke klik. We verheugen ons er enorm op om te gaan starten. In eerste instantie gaan de deelnemers aan de slag in het restaurant. Daarbij mag je denken aan het dekken van de tafels, broodjes klaarmaken voor onze gasten, een appeltaartje bakken, het uitserveren van de maaltijden, het afruimen en schoonmaakwerkzaamheden. In de toekomst zou je aan uitbreiding van de activiteiten kunnen denken. Zoals het bijhouden van de tuin van Crimpenersteyn en werk in de linnenkamer. We gaan samen met SDK op ‘zoektocht'. Maar eerst willen we rustig beginnen. Met twee deelnemers en één begeleider.”