woensdag 6 oktober

Pannenkoeken uit Syrië
15:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
Nour is nieuw in Nederland. Juffrouw Jansen helpt hem de taal te leren. Maar Nour is erg nieuwsgierig en wil alles weten over ons kikkerlandje. Tijdens het pannenkoeken bakken ontdekken ze allerlei verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Syrië. Acteur Nour is in het echte leven ook nieuw in Nederland. Hij is theatermaker, acteur en muzikant. Hij heeft jarenlange ervaring met toneel in zijn thuisland Syrië. In Nederland timmert hij sinds een paar jaar aan de weg bij Mardinitheater. Met veel humor laat hij zien hoe het is om uit een andere cultuur in Nederland te komen wonen. Daarmee laat hij ons door zijn ogen meekijken naar onze taal en dingen die wij vanzelfsprekend vinden. De gratis voorstelling is voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 10 jaar. Aanmelden via: www.bibliotheekaandenijssel.nl.

donderdag 7 oktober

Repair Café in Theater Concordia
13:30, Haastrecht, Theater Concordia
Iedereen is van harte welkom om tussen 13:30 en 16:00 uur met hun kapotte spullen om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. De handige (en aardige) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals huishoudelijke apparaten, elektrisch gereedschap, fietsen en radio’s. Ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen en helpen met vragen over computers en tablets. Het Repair Café is ook gezellig. Tijdens de reparatie is er tijd voor een praatje en bij gastheer Rob van Zuijlen kunnen bezoekers een bakje koffie bestellen. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen. Het SWOK (stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard) organiseert tijdens het Repair Café een creatieve middag. Daarnaast is ook de Historische Vereniging Haastrecht aanwezig. De vereniging wil inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig zijn.

Open avond
19:00, Krimpen aan den IJssel, Quality Life Center kamer 7, Jozef Israëlsstraat 4
Belangstellenden kunnen kennis maken en vragen stellen aan Yvonne Balvert van 'Voel je goed coaching'. Ook is er informatie te krijgen over workshops. Natuurlijk kan de ruimte bekeken worden. Er ligt voor bezoekers een kaart naar keuze klaar met inzichtvragen die rust en een goed gevoel brengen. Het is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Groot Krimpens Dictee
19:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
Inwoners kunnen hun taalkunsten meten met andere Krimpenaren tijdens het Groot Krimpens Dictee.

Javier Guzman met vierde Oudejaarsconference in Haastrecht
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Inmiddels maakte Javier Guzman al drie keer eerder een oudejaarsconference. Nu, in 2021 kan hij niet achterblijven. Een memorabel jaar moet besproken worden. Het is tijd voor de wervelende, verfrissende vierde. Hij is weer scherp van tong, absoluut niet kritisch en is nooit politiek incorrect. Javier beschrijft een prachtige wereld met zo nu en dan misverstanden. Javier neemt het jaar met je door, zoals alleen hij dat kan. Hij bijt zichzelf vast in het nieuws. Belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit, humor komt aan het licht. Dat belooft een avondje onbelemmerd lachen. Kaarten reserveren kan via www.theaterconcordia.nl.

Film Honeyland
20:15, Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5
Hatidze woont met haar ziekelijke moeder in de bergen van Noord-Macedonië. Ze komt rond van het houden van bijen en het verkopen van de honing die ze produceren. Als een losbandige familie naast haar komt wonen, lijkt dit eerst een medicijn voor haar eenzaamheid, maar als deze familie ook bijen gaat houden en niet naar haar adviezen luistert, wordt hun aanwezigheid een bron van frustratie.

vrijdag 8 oktober

Boekenruilbeurs
13:30, Krimpen aan den IJssel, Bibliotheek in De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
Neem een boek dat niet meer gelezen wordt en ruil het om voor een ander boek. Een mooi moment om gratis een nieuw boek op de kop te tikken én in gesprek te raken met andere boekenliefhebbers.

Filmavond: Into the Labyrinth
19:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Samantha werd onderweg naar school ontvoerd. Vijftien jaar later bevindt ze zich, in shock, in het ziekenhuis. Daar poogt dokter Green haar te helpen met haar geheugen om haar herinneringen terug te krijgen omtrent het labyrint. Dit is een ondergrondse cel waar ze werd vastgehouden om raadsels op te lossen. Ook een derde partij, de privédetective Bruno Genko, wil het mysterie achter haar ontvoering onderzoeken. Vanaf 16 jaar. Coronatoegangsbewijs verplicht.

De erfenis van tante Bella
20:15, Artho Theater, Schoonhoven
De broers Berend en Albert erven van hun overleden tante Bella een verpauperde beautysalon. Berend is ervan overtuigd dat de salon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goudgeld te verkopen is. Maar is dat wel zo’n goed plan? De beautysalon moet immers gewoon doordraaien en het klantenbestand van de salon is nou niet erg gemakkelijk! En dan is er ook nog personeel nodig. En zijn de beide broers wel de enige erfgenamen? Al met al problemen genoeg die de meest absurde situaties veroorzaken.

Pubquiz in Theater Concordia
21:00, Haastrecht, Theater Concordia
Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze Concordia-quizavond. Het theater is gevuld met twintig teams van maximaal vijf deelnemers (14+). Alleen met een groepsticket kun je meedoen. Kaarten (25 euro per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zaterdag 9 oktober

‘Tour de Tapas Krimpenerwaard’
10:00, Krimpenerwaard
Deelnemers gaan van start bij De Oude Apotheek tevens TIP in Schoonhoven voor een tocht van 25 kilometer en aan de andere kant in de polder met als vertrekpunt GOUDasfalt. Vanaf 10:00 uur komen de deelnemers al fietsend langs tuinen, boerderijen, stalletjes, mooie plekjes en fraaie doorsteekjes en ze sluiten af met een drankje en proeverijtje bij het vertrekpunt. Rond 17:00 uur is er een afsluitend drankje met polderlekkers. Kosten: 29,50 euro voor de hele dag inclusief proeverijen, begeleiding en lunch. Zelf meenemen: Een bankpas en voldoende kleingeld voor inkopen onderweg. Een stevige fiets met fietstas(sen) en/of fietsmand. Zo mogelijk fietskoeltas. Fietsen kunnen ook gehuurd worden. Regenkleding wordt aangeraden, indien er regen wordt voorspeld. Aanmelden kan via de website www.fietsenvoormijneten.nl/Krimpenerwaard of telefonisch: 06 25 524 787.

De erfenis van tante Bella
20:15, Artho Theater, Schoonhoven
De broers Berend en Albert erven van hun overleden tante Bella een verpauperde beautysalon. Berend is ervan overtuigd dat de salon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goudgeld te verkopen is. Maar is dat wel zo’n goed plan? De beautysalon moet immers gewoon doordraaien en het klantenbestand van de salon is nou niet erg gemakkelijk! En dan is er ook nog personeel nodig. En zijn de beide broers wel de enige erfgenamen? Al met al problemen genoeg die de meest absurde situaties veroorzaken.

Smokey Attic in het Cultuurhuis
20:30, Cultuurhuis, Krimpen aan de Lek
Smokey Attic speelt voornamelijk dansbare rockmuziek met zo nu en dan een ballad om op adem te komen. Ticket: 7,50 euro per persoon. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

Online orgelconcert
20:30, Lekkerkerk, Grote Kerk
Een online concert dat zal worden uitgezonden op YouTube vanuit de Grote Kerk. Arie van der Vlist zal het Schölgens en Van den Haspel-orgel bespelen met een gevarieerd programma. In de online uitzending zullen de muzikale verrichtingen goed te zien zijn. Het kijken is gratis, maar de digitale collecte t.b.v. de onkosten wordt van harte aanbevolen. De exacte link naar de uitzending en meer info over het programma is te vinden op www.arievandervlist.nl.

zondag 10 oktober

De erfenis van tante Bella
14:30, Artho Theater, Schoonhoven, Het Klooster 5De broers Berend en Albert erven van hun overleden tante Bella een verpauperde beautysalon. Berend is ervan overtuigd dat de salon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goudgeld te verkopen is. Maar is dat wel zo'n goed plan? De beautysalon moet immers gewoon doordraaien en het klantenbestand van de salon is nou niet erg gemakkelijk! En dan is er ook nog personeel nodig. En zijn de beide broers wel de enige erfgenamen? Al met al problemen genoeg die de meest absurde situaties veroorzaken.

Zinzondag VVP afdeling Lekkerkerk
15:00, Lekkerkerk, Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4
Erik Jan Tillema en Victor Posch spelen hun theatervoorstelling ‘Van het begin tot het absolute einde'. Er bestaan duizenden scheppingsverhalen over hoe de wereld is ontstaan en hoe de mensen zijn gemaakt. Wat willen deze verhalen ons vertellen en hebben we er tegenwoordig nog wat aan? Verhalen over het ontstaan van de wereld staan centraal tijdens de voorstelling ´Van begin tot het absolute einde´. Erik Jan Tillema neemt de aanwezigen op een humorvolle wijze mee langs scheppingsverhalen uit alle hoeken van de wereld: van het bekende verhaal uit de Bijbel tot onbekende verhalen van de eilanden in de Grote Oceaan. De veelzijdige muzikant Victor Posch zingt, speelt op de saxofoon en drumt en zorgt zo voor de muzikale omlijsting van de voorstelling. De toegang is gratis, na afloop is er een open schaalcollecte. Meer informatie via telefoonnummer 06 5439 2483 of e-mail: adrivanvliet@planet.nl. De informatie staat ook op www.pkn-lekkerkerk.nl/linl/vvp.

Live op Zondag: The Red Strats
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
De topmuzikanten van The Red Strats laten met hun ‘Cliff Richard'-geluid de muziek uit de sixties tot in detail herleven. Een gezellige muzikale middag rond Cliff en The Shadows om te dansen, bij te kletsen en samen te proosten op het goede leven. Kaarten (10 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.