Bergambacht laat zege glippen; Stolwijk verliest van zichzelf

regio • Bergambacht, dat in de slotfase tegen Hazerswoudse Boys een 0-1 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong, kreeg in blessuretijd alsnog de gelijkmaker om de oren: 2-2.

Na een doelpuntloze eerste helft kreeg rechtsback Dennis Hordijk de bal niet onder controle, waardoor zijn directe tegenstander weinig moeite had om Bergambacht-doelman Stefan Waals te kloppen. Het duurde even voordat de thuisploeg deze klap te boven was. Aanval na aanval liep stuk op de hechte defensie van de gasten. Na goed doorzetten van Jelle Hordijk, die de bal strak voorzette, was een overstapje van Pieter Meijer voldoende om iedereen, behalve Twan Schmidt, op het verkeerde been te zetten. Schmidt kogelde hard raak. Kort daarna werd hij op de rand van het zestienmetergebied onderuit gehaald, waarna Meijer vanaf elf meter raak schoot. Het laatste woord was echter aan Hazerswoudse Boys.

Haastrecht won in Boskoop met 0-2 van Floreant, dat net als de Haastrechtenaren kampioensaspiraties heeft. De thuisploeg verdedigde stug en ontregelde het eerste half uur het spel van Haastrecht. Stephan Bakker kreeg voor de theepauze een goede kans om de score te openen. Dit gaf de Haastrechtenaren moed. In de tweede helft kreeg het elftal van Marco Versloot meer mogelijkheden. "Ik wist dat als we zouden doorgaan zoals we in het laatste kwartier voor rust speelden, dat de goals 'vanzelf' zouden komen,” aldus Versloot. Dat klopte. Eerst kopte Rogier Schröder raak, waarna Tygo Vianen met een mooi afstandsschot de marge op twee bracht. Floreant, dat maar een schot op ons doel loste, zag geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Versloot: "Maar dat was onze verdienste.”

Stolwijk ging in Driebruggen tegen WDS onnodig met 4-3 onderuit. Door balverlies in de opbouw wist de thuisploeg in de omschakeling twee keer te scoren voor rust. "Dit is niet de wedstrijd, waar je als trainer op hoopt,” baalde Robin van der Hulst na afloop. "In de tweede helft leken we het beter te doen, maar via een klutsbal werd het zelfs 3-0." Na een uur spelen liet Van der Hulst zijn twee beoogde spitsen Simon Bos en Raymond Spierdijk, die een training hadden overgeslagen, invallen. Spierdijk scoorde al snel, waarna Stefan van Dongen voor de aansluitingstreffer zorgde.
De thuisploeg nam weer meer afstand door een ongelukkig eigen doelpunt van Arie Plug. De 4-3 van Bos viel pas in de slotminuten. "Deze wedstrijd hadden wij gewoon moeten winnen,” aldus Van der Hulst.
Ammerstol verloor op sportpark De Snackert met 3-4 van Gouderak, dat voor rust het verschil maakte. De thuisploeg kwam er de eerste 45 minuten nauwelijks aan te pas. Na een hard schot van Jasper de Graaf werkte een Ammerstollenaar de bal in eigen doel. Een afstandsschot van Bob Oldeheuvel bepaalde de ruststand op 0-2. In de tweede helft wist het elftal van Rieny Looren de Jong zich te herpakken. Gerben Ruissen verraste al koppend de Gouderakse doelman bij de eerste paal. Gouderakker Bas Overbeek bracht met een raak afstandsshot de marge weer op twee. Jordy de Lange benutte een elfmetertrap, nadat Ruissen werd vastgehouden. Ammerstol ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de kous op de kop, toen Robin Deelen voor de gasten scoorde. Verder dan de derde aansluitingstreffer van de 15-jarige Damian Verkleij kwam Ammerstol niet. "We bleven achter de feiten aan lopen”, merkte Looren de Jong op.