Zilvercollege met Jan van Nouhuys

schoonhoven • Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven houdt zondag 17 oktober -aanvang 14.15 uur- een Zilvercollege met in de schijnwerpers zilversmid Jan van Nouhuys. Belangstellenden kunnen plaatsnemen in de collegebanken en in vogelvlucht het oeuvre en werk van de zilverkunstenaar tot zich nemen. Na de lezing is er gelegenheid Van Nouhuys' werk van dichtbij te bewonderen in de expositie ‘Ground Hope’ en het boek Zilverkunst te kopen en te laten signeren. 

Jan van Nouhuys startte zijn atelier in een lastige periode voor zilversmeden. In de jaren 70 werd het bezit van zilveren gebruiksvoorwerpen namelijk als oubollig beschouwd. De vraag naar zilver daalde en veel smeden gingen over op het maken van sieraden. Maar sieraden boeiden Van Nouhuys niet. Hij wilde aan de slag met ‘groot zilver’. Met een gedreven ondernemersgeest zette hij door en bracht het ambacht zilversmeden op vernieuwende wijze onder de aandacht.

De expositie ‘Ground Hope’ van Jan van Nouhuys is verlengd tot en met 9 januari 2022. Te zien zijn inspirerende, grappige en bijzondere zilveren objecten, zoals Goede Morgen Overkant, Briesje en Au Claire de la Lune. Het boek ‘Jan van Nouhuys - zilverkunst - grondlegger van de Nederlandse hedendaagse zilverkunst' is een goede inleiding op een bezoek aan het museum en biedt diepgang voor bezoekers die geïnspireerd raken door de expositie. De uitgave is à 29,95 euro te koop in het Zilvermuseum en mogelijk te signeren na de lezing van Jan van Nouhuys.

Reserveringen voor de lezing kunnen worden doorgegeven via het e-mailadres reservering@zilvermuseum.nl of telefonisch 0182-385612. De toegangsprijs is 7,50 euro exclusief entree. Er zijn maximaal 30 plekken beschikbaar


q www.zilvermuseum.com