'We speelden lethargisch'

lekkerkerk • Muisstil was het in de kleedkamer waar Schoonhoven de 2-1 nederlaag tegen Lekkerkerk verwerkte. Een teken dat de spelersgroep en de technische staf allesbehalve tevreden waren over het optreden in en tegen Lekkerkerk. "Klopt", beaamde trainer Raymond van der Kort. "Het was vandaag zwaar onvoldoende in alle facetten van het voetbal. Je zag het al ontstaan na de 'lucky' openingstreffer van Lekkerkerk en het werd daarna alleen maar erger. Het woord 'lethargisch' was vandaag van toepassing. Er hing een soort lijdzaamheid over het team. We speelden vooral tegen ons zelf. Een flink verschil met vorige week. Toen verloren we weliswaar ook, maar konden we het een sterke ploeg als Alblasserdam behoorlijk moeilijk maken. Waar het hem vandaag in zat? Daar ga ik proberen een antwoord op te vinden. Feit is dat we een valse competitiestart hebben gemaakt. Volgende week zullen we beter voor de dag moeten komen tegen Streefkerk."


'Sleutel gevonden? Het lijkt er op!'

lekkerkerk • Blijdschap en opluchting streden bij vv Lekkerkerk om voorrang na de met 2-1 gewonnen streekderby tegen Schoonhoven. "Dat kun je wel zeggen", glimlachte trainer René Noort, die vorige week met zijn  ploeg een hoogst ongelukkige competitie-ouverture beleefde tegen VVAC (4-0 verlies). "Naar aanleiding van die wedstrijd hebben we ons strijdplan gewijzigd en gekozen voor 4-4-2. Dat ligt ons team beter, zo blijkt. Waar ik vandaag ook dik tevreden over ben is de strijdlust van mijn ploeg. Was mooi om te zien. Er is geknokt voor elke meter gras. Hier kunnen we mee verder. We hebben een kwalitatief goede selectie, Vandaag misten we jammer genoeg Erwin de Groot vanwege werkverplichtingen. Hopelijk is hij volgende week weer van de partij. En prettig is ook dat Jeffrey Altheer de training weer heeft hervat. We hopen dat hij over een paar weken weer ingezet kan worden."


DCV is klaar voor IJsselderby

rotterdam • DCV boekte uit bij Alexandria '66 zijn tweede competitiezege op rij (1-2) en lijkt klaar voor de IJsselderby met het ook nog zonder puntverlies zijnde Spirit. Johan van Wageningen was de grote man aan Krimpense zijde. De van lang blessureleed verloste aanvaller kwam als invaller binnen de lijnen en scoorde twee keer met het hoofd. "Geweldig om te zien", toonde DCV-trainer Wout Ooms zich licht geroerd door het doeltreffende optreden van zijn speler. "Iedereen gunt dit Johan zo. Hij leek vandaag wel de hoofdpersoon uit een heldhaftig 'voetbalstripverhaal'. Zo mooi!" De goals van Van Wageningen volgden op een 1-0 voorsprong van het technisch vaardige Alexandria '66. "Al met al was onze overwinning dik verdiend", vond Ooms. "En nu gaan we ons verheugen op de derby!"


Spirit pakt volle buit bij Rozenburg

rozenburg • Dankzij één treffer van Ruben Sloof en twee rake uithalen van Niels de Vries greep Spirit ook in zijn tweede competitieduel een driepunter. Ditmaal was Rozenburg het slachtoffer. "Een terechte overwinning", oordeelde Spirit-trainer Richard van Cappellen. "Flinke domper was wel dat onze doelman Wout Korteweg per ambulance moest worden afgevoerd na een stevige opdoffer. Ik heb contact met hem gehad. Het lijkt gelukkig mee te vallen."