Afbeelding
Foto: Margje Rijsdijk-Kooistra

Jubileum: Feest bij De Leerhulp in Bergambacht

Algemeen

BERGAMBACHT • Deze maand is het tien jaar geleden dat Marcella Smits en Eline den Ouden begonnen met De Leerhulp in Bergambacht.

Natuurlijk wordt het jubileum gevierd, met taart en cadeaus voor de leerlingen. Maar het belangrijkste is volgens Marcella Smits en Eline Den Ouden van De Leerhulp dat ze al tien jaar kinderen helpen met schoolwerk. 

“Dat gaat verder dan hulp bij het huiswerk”, vertelt Marcella. “We worden in principe ingeschakeld voor van alles met betrekking tot leergebied. Toch zorgen we er niet alleen voor dat kinderen bijvoorbeeld beter worden in rekenen of zich goed kunnen concentreren, maar dat ze ook lekker in hun vel zitten en meer zelfvertrouwen hebben.”

Basisschool
Marcella en Eline kennen elkaar al vanaf de basisschooltijd. Eline: “En we volleyballen ook nog samen. Tijdens een sportief avondje zeiden we tegen elkaar; zullen we voor onszelf beginnen?”

De dames hebben beiden een onderwijsachtergrond. Marcella als docent en zorgcoördinator op een basisschool, Eline als kinderpsycholoog bij een praktijk voor kinderen met leerproblemen. 

Het team van de Leerhulp bestaat naast hen uit een aantal freelancers. Meer hulp is welkom, want het gaat heel goed met De Leerhulp. “We hebben zelfs een kleine wachtlijst”, vertelt Marcella. Eline: “Maar het uitgangspunt is dat ieder kind zo snel mogelijk bij ons terecht kan. Wat dat betreft zijn we heel flexibel en doen we ons best om voor iedereen tijd te maken.”

Vrolijk naar huis
De ondernemers zijn op dit moment verschillende ochtenden actief op basisscholen in de Krimpenerwaard. Marcella: “Samen met deze scholen kijken we hoe we het beste uit de kinderen kunnen halen. We werken met kleine groepjes, er komt een behandelplan en we zoeken met de scholen naar materiaal om mee te werken.”

Na schooltijd gaan ze naar de praktijk aan de Kerksingel 45 om hier weer door te gaan met hun werk. “De één op één aandacht is erg belangrijk”, legt Eline uit. “Zo bouw je ook nog eens een goede band op.” Marcella vult aan: “De kinderen gaan hier ook altijd vrolijk weer weg, dat geeft een heel goed gevoel.”

Bij De Leerhulp worden niet alleen basisschoolleerlingen begeleid, maar ook middelbare scholieren en studenten. Eline: “We zijn er voor iedereen die wat wil leren en hulp nodig heeft.” 

Marcella vertelt nog een leuke anekdote in verband met het tienjarig bestaan. “Ik heb één leerling die ik al begeleid sinds de start van De Leerhulp. Die zat destijds in groep vier, nu in de vierde klas.”

Over De Leerhulp
Op dit moment wordt er vanuit een locatie gewerkt, maar over een tijdje komt er een tweede locatie in Bergambacht bij. Een sessie duurt ongeveer vijftig minuten. Dit kan wekelijks of om de twee weken. “Het is maar net wat de kinderen en ouders fijn vinden en wat er mogelijk is”, aldus Marcella.

Meer info staat op www.deleerhulp.nl