Afbeelding

Vriendengroep pakt extra uit met vijfde editie ‘Feest aan de Lek’

Algemeen

KRIMPEN AAN DE LEK  • Het populaire Feest aan de Lek beleeft het eerste weekend van november zijn eerste lustrum. “Vanwege de coronaperikelen is het met de voorbereidingen allemaal wat kort dag, maar we gaan ervoor”, zegt Peter van der Graaf.

Hij is één van de zeven vrienden achter Volks Vermaak Aan De Lek (SVV Aan De Lek), welke stichting aan de basis staat van de jaarlijkse feest-tweedaagse in sporthal De Walvis in Krimpen aan de Lek. “Het idee ervoor is ontstaan aan de bar van sportcafé De Kwayste Niet, waar we onder het genot van een biertje vonden dat de sporthal een perfecte locatie zou zijn voor een mooi feest. Gelukkig is het niet bij kroegpraat gebleven en kunnen we inmiddels terugkijken op vier zeer geslaagde edities.”

Bekenden
De kracht van het evenement zit hem in meerdere aspecten, legt Peter van der Graaf uit: “Allereerst bedienen we met de artiesten zowel jong (18+) als oud(er). Er zit voor iedereen wel wat tussen. De bezoekers kenmerken we als ‘bekenden van bekenden van bekenden’: ofwel een Krimpens feest, waarop iedereen uit de regio welkom is.”

Met de vijfde editie pakt de vriendengroep extra uit. “Het leuke is dat de artiesten die we vorig jaar geboekt hadden, en die we vanwege corona moesten afzeggen, nu alsnog komen.” 

Peter van der Graaf loopt bij iedere act over van enthousiasme: “Van DJ Jerome tot en met Het Foute Uur Live en van de Gebroeders Ko tot John de Bever en natuurlijk de slotact Darkraver, het dak gaat eraf.” 

Bijzonder
Topact is volgens hem Edsilia Rombley: “Het is wel heel bijzonder om zo iemand op een dorpsfeest te hebben. Daar zijn we reuze trots op. En wat te denken van DJ-Jean. Hij stond ook gewoon op ons eerste feest en komt speciaal voor het jubileum weer naar Krimpen aan de Lek. We hebben met hem een speciale klik.”

Bijzonder is dat de kaarten (à 27,50 euro) geldig zijn voor zowel vrijdag 5 als zaterdag 6 november. “Dat maakt mooie combinaties mogelijk. De meeste bezoekers komen beide avonden, maar de kaarten worden ook wel gedeeld. Het kan allemaal. We maken ook niet bekend welke artiest wanneer en hoe laat komt. Bezoekers moeten zich vooral laten verrassen.”

Kinderdisco
Van der Graaf is blij met de trouwe sponsors, zonder wie het allemaal niet mogelijk zou zijn. “Ook zij hebben hun steun allemaal weer toegezegd. Klasse!”

Vanwege de huidige coronabepalingen begint het Feest aan de Lek beide avonden een uur eerder, om 19.00 uur dus. De eindtijd staat namelijk vast: 24.00 uur. “Om iets extra’s te doen voor het dorp organiseren we zaterdagmiddag een discomiddag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Hebben zij ook een lekker feestje.” 

Meer informatie via Facebook en Instagram (SVVaandeLek)