woensdag 29 september

Mad Science Lab
15:00, Stolwijk, Het Kwartier, Jan Steenlaan 16B
Onderzoek hoe onze ogen onze hersenen voor de gek kunnen houden met alle gekke proefjes die de professor laat ‘zien’. Ze ontdekken hoe draaiende spiralen naar boven en naar beneden klimmen zonder te bewegen en hoe een hond in een handdoek verandert! Workshop voor kinderen van groep 6 tot en met 8. Meedoen kost 3 euro.

Voorleesshow in de bibliotheek
15:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
De bekende kinderboekenschrijvers/illustratoren Ingrid en Dieter Schubert komen interactief voorlezen aan kinderen van 3 tot 8 jaar. Het is niet zomaar voorlezen, maar ze maken er een hele ‘show’ van met grapjes, tekeningen en gesprekjes. En misschien gaan de aanwezige kinderen ook nog wel knutselen (afhankelijk van de leeftijd van de opgegeven kinderen). Deze activiteit is in samenwerking met de VoorleesExpress aan den IJssel.

Poppentheater Dubbele Jan
15:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis, De Markt 201
Poppentheater Dubbele Jan speelt ‘Kleine zwarte vogel’. Tickets kosten 3,50 per persoon en zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

Bingo in het Cultuurhuis
De bingoavond bestaat uit tien rondes. Tickets kosten 10 euro per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

donderdag 30 september

Viering Dag van de Ouderen
10:00, Stolwijk, Het Kwartier, Jan Steenlaan 16B
Door de Lokale Seniorencommissie wordt wederom de Dag van de Ouderen gevierd. Om 10.00 uur worden de gasten onthaald met koffie en koek, is er een optreden van het Polderkoor en vervolgens een lunch. Ook na de middag zijn er nog verrassende activiteiten op deze jaarlijkse bijeenkomst. Kaartjes kosten 7,50 en zijn verkrijgbaar bij de Coop-supermarkt aan de Goudseweg.

vrijdag 1 oktober

Zing mee met De Zingende Zalmvissers
20:00, Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds Hugenholzstraat 4
De Zingende Zalmvissers kunnen wel wat nieuwe leden gebruiken. Het koor repeteert onder leiding van zangcoach Ineke Sleeuwenhoek. Er wordt om de twee weken geoefend op de vrijdagavond. Belangstellenden zijn welkom om te luisteren en mee te zingen. Meer informatie via voorzitter Jan Koning, telefoonnummer 06 1256 8473. Er is ook een website: www.dezingendezalmvissers.nl.

Carel Kraayenhof Quartet, 100 jaar Piazolla
20:15, Haastrecht, Theater Concordia
Met de theatervoorstelling ‘100 jaar Piazzolla’ eren bandoneonist Carel Kraayenhof en pianist Juan Pablo Dobal hun muzikale idool en vader van de tango nuevo: Astor Piazzolla. Hun instrumentale juweeltjes wisselen Carel en zijn muzikale compañeros af met kleurrijke persoonlijke verhalen. Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet. Kraayenhofs band met Piazzolla dateert van 1987, toen hij drie maanden voor de maestro werkte in zijn Tango Apasionado in New York. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado’. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla. Na Kraayenhofs vertolking van ‘Adios Nonino’ tijdens het koninklijk huwelijk in 2002 schreef Piazzolla’s zoon Daniel hem: “My father in heaven is proud of you.” Dobal is afkomstig uit Buenos Aires, de stad waaraan Piazzolla zijn muziek opdroeg. Hij begeleidde zangeres Amelita Baltar – Piazzolla’s tweede vrouw – in Europa. Zij was de eerste vertolker van de ballades en liederen van Piazzolla en Ferrer. Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zaterdag 2 oktober

Voorleesochtend in Streekmuseum
9:30, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312
Op 1 oktober is het Nationale Ouderendag /De Nationale Voorleeslunch. Daarom organiseert Bibliotheek aan den IJssel de dag erna een Voorleesochtend in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Een prominente inwoner uit Krimpen aan den IJssel leest het speciaal voor deze gelegenheid geschreven verhaal van Mensje van Keulen voor. Na afloop is er een rondleiding door het Streekmuseum. Ken je iemand die je hiermee een groot plezier doet of iemand die je zo’n (gratis) verrassingsochtend gunt? Geef hem of haar dan op vóór 30 september. Stuur e-mail naar communicatie@bibliotheekaandenijssel.nl.

Open kerkdag Seba-Kerk
10:30, Krimpen aan den IJssel, Seba-Kerk, Koningin Wilhelminaplein 1
De kerk is open voor bezichtiging, organisten zullen het orgel bespelen en alle bezoekers kunnen vrijblijvend een persoonlijke rondleiding in de Seba-Kerk krijgen.