LEZERS SCHRIJVEN

'Boodschap komt niet aan'

Helaas lijkt de boodschap van ons als omwonenden van het verpauperde pand aan de Voorstraat 144 in Lekkerkerk (zie het artikel in Het Kontakt van vorige week) bij het college van B&W niet aan te komen. De nadruk van de reactie van wethouder De Wit lag op het gebruik van de woning door arbeidsmigranten, terwijl de kritiek primair gericht was op de slechte staat van het pand  en de risico’s hiervan voor de omgeving. 

Aangezien wij geen reactie op onze brieven kregen, werd een gesprek met De Wit aangevraagd. Hierop reageerde hij telefonisch en is hem een en ander mondeling toegelicht. Hij beloofde te kijken welke acties mogelijk waren. Helaas bleef het daarna wederom stil. Op 9 juni was er ook een telefoongesprek met hem toen opnieuw dreigde dat het pand bewoond zou gaan worden door arbeidsmigranten. Hier was volgens De Wit moeilijk iets tegen te doen, waarna wij hem hebben gewezen op een regeling, die elders is toegepast. Wij als omwonenden vragen om maatregelen, zodat het vereiste onderhoud plaatsvindt. Het pand moet weer een bijdrage gaan leveren aan het beschermd dorpsgezicht van Lekkerkerk en mag niet langer een bedreiging vormen voor de omwonenden. Feit is dat er sinds maart van dit jaar, ondanks alle toezeggingen, niets concreet is gebeurd. Wij als omwonenden willen veilig kunnen wonen.

Namens de omwonenden van de Voorstraat 144 in Lekkerkerk, 

Frits Nicolaas


Ledenvergadering Pro Krimpenerwaard

regio • Pro Krimpenerwaard houdt donderdag 30 september een openbare ledenvergadering in hotel/restaurant Belvédère te Schoonhoven. Aanvang 20.00 uur. Nieuwe leden/sympathisanten zijn welkom. Op het programma onder andere: Anja Oosterlaken, directeur/bestuurder van de bibliotheek Krimpenerwaard, praat de aanwezigen bij over de bibliotheek Krimpenerwaard ( nieuwe locatie in Schoonhoven); voordracht drie nieuwe burgercommissieleden; nieuw gemeentehuis; verkiezingen maart 2022 met een toelichting op het conceptplan en afbraak voorzieningen jongeren en ouderen.